Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Macedonië & Griekenland: van Ohrid naar Thessaloniki fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
Van Ohrid naar Thessaloniki
niveau :
duur :
14 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0MK003
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 1199
Van Ohrid naar Thessaloniki
Bekijk foto's

Van Ohrid naar Thessaloniki

Van Ohrid naar Thessaloniki

De reis begin in de Parel van de Balkan, Ohrid. Vervolgens gaat het in vier dagen langs de meren van Ohrid en Prespa naar de grens met Griekenland. Na het oversteken van de grens gaat het door een van de beste wijngebieden ter wereld richting het hoogtepunt van uw reis; Meteora. Dit monument is een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Griekenland. Uw reis eindigt in de historische Griekse havenstad Thessaloniki.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Ohrid
Dag 2: Rustdag of rondrit Ohrid (ca. 30 km)
Dag 3: Ohrid - Sveti Naum (55 km)
Dag 4: Sveti Naum - Otesevo (38 km)
Dag 5: Otesevo - Bitola (54 km)
Dag 6: Bitola - Florina (45 / 65 km)
Dag 7: Florina - Agios Panteleimon (65 km)
Dag 8: Agios Panteleimon - Kastoria (80 km)
Dag 9: Rustdag of rondrit Kastoria (35 km)
Dag 10: Kastoria - Grevena (78km)
Dag 11: Grevena - Kastraki (64 km)
Dag 12: Rustdag of rondrit Meteora (58 km)
Dag 13: Transfer naar Thessaloniki
Dag 14: Vertrek vanuit Thessaloniki

Dag 1:    Aankomst in Ohrid

U vliegt op eigen gelegenheid naar Ohird. Hier wordt u op de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

Dag 2:    Rustdag of rondrit Ohrid (ca. 30 km)

Er is vandaag de mogelijkheid voor een rustige rondrit rond Ohrid om even te wennen aan de nieuwe omgeving en/of fiets. Neem wel voldoende tijd om te wandelen door het prachtige centrum van Ohrid, niet voor niet de Parel van de Balkan genoemd. U waant zich in een openluchtmuseum met prachtige eeuwenoude gebouwen en de middeleeuwse burcht van de voormalige Bulgaarse tsaar Samuil.

Dag 3:    Ohrid - Sveti Naum (55 km)

Eerst gaat het door de vallei ten noorden van Ohrid. Deze uitgestrekte vallei staat bekend om haar vruchtbare grond en vele boombaarden met kersen, abrikozen, druiven, appels en heel veel pruimen, het hoofdingrediënt voor de nationale drank Rakia. De omgeving kenmerkt zich door smalle, rustige wegen met dromerige boerderijen. In het tweede deel van deze rit fietst u oostelijk van het meer van Ohrid naar het klooster van Sveti Naum, een prachtig decor aan de boorden van het meer en tevens uw overnachtingsplaats van vandaag.

Dag 4:    Sveti Naum - Otesevo (38 km)

Kort maar krachtig is het vandaag. In 38 km overwint u 800 hoogtemeters en komt u tot op 1550 meter. U fietst van het meer van Ohrid naar het meer van Prespa. Deze meren worden gescheiden door het Galicica gebergte en staan ondergronds zelfs met elkaar in verbinding. Nadat u na ca. 25 km ´het dak van de reis´ heeft bereikt volgt er een prachtige afdaling naar Otesevo, een paradijs voor vogelspotters.

Dag 5:    Otesevo - Bitola (54 km)

Eerst gaat het over vlakke wegen naar het historische plaatsje Resen. In de vallei waar u fietst komt u talloze fruitboomgaarden tegen. Vanaf Risola gaat het langzaam omhoog door verlaten dorpen naar Bitola, een voormalige handelsstad met veel resten uit de Ottomaanse tijd. Atatürk, stichter van Turkije heft in deze stad gestudeerd aan de militaire academie.

Dag 6:    Bitola - Florina (45 / 65 km)

Vandaag passeert u de grens met Griekenland en gaat het naar Florina, aan de voet van het Pelister gebergte. Als u kiest voor de korte route is deze niet al te zwaar. Zoekt u wat meer fysieke uitdaging? Maakt dan de extra lus door een natuurgebied. U klimt dan tot 1300 meter en bereikt na een mooie afdaling door de vallei Florina.

Dag 7:    Florina - Agios Panteleimon (65 km)

Vanaf Florina gaat het de eerste 25 km over vlakke wegen. Vervolgens loopt de weg geleidelijk op naar een hoogte van 950 meter om vervolgens weer af te dalen naar een van de beste wijngebieden ter wereld in de provincie Macedonië. De uitstekende rode wijnen die hier gemaakt worden heten Naoussa en worden gemaakt van de Xynomavro druif. U fietst vandaag door een merengebied en eindigt dan ook aan een meer, het Vegoritida meer waar u heerlijk kunt ontspannen onder het genot van een drankje.

Dag 8:    Agios Panteleimon - Kastoria (80 km)

De langste dag van deze fietsvakantie knemerkt zich door de prachtige omgeving waar u doorheen fietst. Een vlakke aanloop brengt u naar het dorpje Amindeo en naar het Chimaditida meer. Hier kunt u pelikanen spotten. Vervolgens gaat het geleidelijk omhoog en boven ziet u in de verte het meer van Kastoria. Voor u daar bent dient u eerst een lange afdaling te maken naar het historische stadje Kastoira.

Dag 9:    Rustdag of rondrit Kastoria (35 km)

Na de lange dag van gisteren kunt u ervoor kiezen om een rustdag te nemen. Even rondslenteren door het oude stadje, een duik in het zwembad (of het meer) en een ontspannen drankje op het terras.

Of u maakt een niet al te lange rondrit over het fietspad rondom het meer en brengt een bezoek aan Spileo tour Drakou, de grotten van de draak. Een grottenstelsel van 300 meter met verschillende meren waar in het verleden restanten zijn gevonden van beren die 10.000 jaar geleden hier leefden.

Dag 10:    Kastoria - Grevena (78km)

Vandaag staat er weer een lange, zware etappe op het programma. De zwaarte wordt echter ruimschoots gecompenseerd met de schoonheid die u onderweg tegenkomt. Eerst het plaatsje Argos Orestiko met haar nauwe straatjes, pittoreske pleintjes en neoklassieke gebouwen. Hierna gaat het eerst glooiend verder door uitgestrekte landbouwgronden. De samenstelling van de aarde hier leent zich perfect voor het verbouwen van linzen en bonen. Na zo'n 25 km wordt het landschap heuvelachtiger en vervolgt de route zich door een van de belangrijkste natuurgebieden van Griekenland, Portitsa Gorge. In de hoger gelegen delen van deze streek worden nog regelmatig wolven en bruine beren waargenomen. Door een golvend landschap met enkele pittige klimmetjes gaat het naar Grevena, een levendige stad waar het heerlijk eten en drinken is.

Dag 11:    Grevena - Kastraki (64 km)

Meteen na het uitrijden van Grevena fietst u weer door een uitgestrek natuurlandschap met prachtige vergezichten en rondcirkelende roofvogels. Het eerst gedeelte van deze rit loopt vooral omhoog. Na 25 km heeft u het hoogste punt berikt en gaat het in een lange afdaling naar de vallei van de Pinios rivier. U nadert nu het hoogtepunt van deze reis: Meteora. Dit schitterende gebied kenmerkt zich door vele kloosters, gebouwt op hoge rotsige pilaren. Ooit was deze vlakte een binnenzee en door eeuwenlange erosie hebben de rotsformaties een bijzonder uiterlijk gekregen. U overnacht in Kastraki met zicht op deze rotsformaties. 

Dag 12:    Rustdag of rondrit Meteora (58 km)

Wat u vandaag gaat doen is eigenlijk al bekend: de prachtige rotsformaties van Meteroa bewonderen. De vraag is alleen doet u dit per fiets of te voet? Er liggen rotsen op korte afstand van het hotel en er zijn mooie wandelingen door de omgeving te maken. Maar waarom niet per fiets? Een heerlijke rondrit waarbij u fietst door de uitgestrekte riviervallei van de Pinios en constant uitzicht heeft op de indrukwekkende kloosters.

Dag 13:    Transfer naar Thessaloniki

Na het ontbijt volgt een transfer (duur ca. 3 uur) naar de tweede stad van Griekenland: Thessaloniki. Deze stad, vernoemd naar de zus van Alexander de Grote biedt cultuur, geschiedenis, een een uitstekende gastronomie. In de reisbeschrijving ontvangt u een korte tip voor een stadswandeling door deze stad.

Dag 14:    Vertrek vanuit Thessaloniki

Afhankelijk van uw vluchttijden wordt u gedurende deze dag naar de luchthaven van Thessaloniki gebracht.

prijzen & data

VERTREKDATA

elke dinsdag en vrijdag van 01.05 – 31.10.2019
Minimaal deelname 2 personen

Op dinsdag en vrijdag wordt er met Corendon rechtstreeks op Ohrid gevlogen

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt
toeslag juli en augustus

 

€ 1199
€    85

toeslag 1 persoonskamer

 

€  175

  toeslag huurfiets 

  

  €  150

toeslag e-bike

 

€  225

luchthaventransfers 

 

€   50 

  vlucht Ohrid en/of Thessaloniki

  op aanvraag

  

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- routebeschrijving op basis van GPS-tracks

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- transfer luchthaven Ohrid-hotel en hotel-luchthaven Thessaloniki

- diner op dag 4

 

- transfer Kastraki - Thessaloniki

 

- GPS huur

 
slapen & eten

Waar slaapt u?

U verblijft in comfortabele 2- en 3-sterrenhotels, die zorgvuldig door ons zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties in de etappeplaats. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. De eigenaren zijn ingesteld op fietsers.

Waar eet u?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Verder bepaalt u zelf waar en wanneer u luncht of dineert. Een pizzeria, bistro of gastronomisch restaurant? Wij hebben uw overnachtingsplaatsen zo gekozen dat er ter plekke of op loopafstand één of meerdere eetgelegenheden aanwezig zijn.

praktische info

 

Op dinsdag en vrijdag wordt er met Corendon rechtstreeks op Ohrid gevlogen, tevens mogelijk op Skopje te vliegen op alle dagen van de week.
 
Vanaf Thessaloniki kunt u dagelijks vliegen naar Amsterdam met Transavia
 
Vanaf de luchthaven is het optioneel een transfer bij te boeken naar de eerste accommodatie (en vice versa).
 
Vlucht is optioneel bij ons te reserveren, informeer naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen.

De routebeschrijving van deze reis is op basis van GPS tracks. U kunt de tracks bij boeking krijgen voor uw eigen GPS maar ook ter plaatse een GPS huren.

reviews
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice