`
Fietsvakanties voor iedereen
Vijflandenreis - Combinatie van de Maasroute & Vennbahn fietsvakantie
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
5-Landen fietstour - Over Maas- & 'Vennbahn'route
niveau :
duur :
10 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL06040
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 850
5-Landen fietstour - Over Maas- & 'Vennbahn'route
Bekijk foto's

Twee mooie routes tezamen

5-Landen fietstour - Over Maas- & 'Vennbahn'route

Prachtige combinatie van de Maas- & Vennbahnroute door 5 Europese landen! Start in Maastricht en volg de Maas tot aan het Franse Sedan. Over de Waalse hoogvlaktes langs Bouillon en Bastogne naar Luxemburg om daar de schitterende 'Vennbahn'route op te pikken. Via Ourdal en Hoge Venen naar het Duitse Monschau om vandaaruit koers te zetten naar Nederland.

lees meer >>
Route
Dag 1: Maastricht/'s-Gravenvoeren - Luik (36 km)
Dag 2: Luik - Namen (74 km)
Dag 3: Namen - Givet (55 km)
Dag 4: Givet - Charleville Mézières (83 km)
Dag 5: Charleville Mézières - Bouillon (50 km)
Dag 6: Bouillon - Bastenaken (71 km)
Dag 7: Bastenaken - Sankt-Vith (62 km)
Dag 8: Sankt-Vith - Monschau-Rohren (53 km)
Dag 9: Monschau-Rohren - Maastricht/'s-Gravenvoeren (66 km / 78 km + trein 35 km)
Dag 10: Vertrek vanuit Maastricht/'s-Gravenvoeren

Dag 1:    Maastricht/'s-Gravenvoeren - Luik (36 km)

Bij aankomst in Maastricht of 's-Gravenvoeren (bagage afgeven in het hotel voor 13.00 uur) staat de koffie of thee met Limburgse vlaai al voor je klaar. Daarna fiets je naar Luik, ook wel 'De Vurige Stede' genoemd. Onderweg voert de route door het dal van de Jeker, naar het schilderachtige dorpje Kanne met haar prachtige kasteel. Niet lang daarna zul je geboeid staan kijken naar de drukke scheepvaart in de nieuwe sluis van Lanaye, 225 meter lang en 25 meter breed. Vanaf hier gaat het over de Ravel-fietsroute naar de steeds fraaier wordende, industriestad Luik.

 

Dag 2:    Luik - Namen (74 km)

Je start vandaag over een verrassend mooi fietspad langs de Maas dat je snel en veilig dwars door het centrum van Luik voert. Via de Ravel-fietsroute kom je langs Seraing met haar kristalfabriek 'Val St. Lambert'. Vervolgens gaat het over rustige weggetjes langs typisch Waalse dorpjes richting Huy, een goede plek voor een middagpauze. Eenmaal voorbij Huy krijgt de natuur langs de Maas meer en meer de overhand.

 

Dag 3:    Namen - Givet (55 km)

Vanuit Namen, waar de Maas en de Samber samenvloeien, ben je al snel weer op het fietspad langs de oever. Je passeert onder andere het aardbeiendorp Wépion. Boven het historische Dinant ligt de gelijknamige citadel, die vanuit de stad via een 408 treden tellende trap of met de kabelbaan is te bereiken. Eenmaal voorbij Dinant passeer je het prachtige 'Chateau Feyr'. Je rit eindigt in het Franse Givet met zijn imposante Fort van Charlemont.

 

Dag 4:    Givet - Charleville Mézières (83 km)

Vanaf Givet gaat het over de 'Voie Verte Trans-Ardennes' fietsroute langs kleine pittoreske plaatsjes als Haybes en Fumay richting Charleville Mézières. Een van de cultuurrijke hoogtepunten vandaag, is het charmante plaatsje Monthermé. Eindpunt is Charleville Mézières, met zijn prachtige historische centrum. Voor wie de rit van vandaag wat te lang lijkt; de rechtstreekse spoorverbinding van Givet naar Charleville Mézières loopt grotendeels parallel aan de Maas, het is dus makkelijk om er voor te kiezen om een stukje per trein te doen.

 

Dag 5:    Charleville Mézières - Bouillon (50 km)

Door een werkelijk schilderachtig landschap volg je vandaag de Maas naar Sedan, bekend om haar wereldberoemde burcht, de grootste van Europa. Hier is tevens het einde van de route langs de Maas. Vanaf Sedan vervolg je je fietsroute naar Bouillon, waar je het imposante kasteel van Godfried van Bouillon kan bezoeken. Via een rustig, geleidelijk stijgend weggetje (gemiddeld 3%) gaat het richting de Frans-Belgische grens. Hierna volgt een heerlijke afdaling naar het hotel.

 

Dag 6:    Bouillon - Bastenaken (71 km)

Vandaag volgt de zwaarste rit van onze Vijflandenroute. Al vanaf het hotel volgen een drietal pittige klimmetjes. Eenmaal boven in Cugnon kun je in Hotel des Roches even op adem komen. Een kopje koffie of thee en een stukje appeltaart staan hier voor je klaar. Vervolgens pedaleer je over een uitgestrekte, golvende hoogvlakte alwaar je kunt genieten van prachtige vergezichten! Je overnacht in Bastenaken, bekend van de slag om de Ardennen in WOII. 

 

Dag 7:    Bastenaken - Sankt-Vith (62 km)

Vanaf Bastenaken volg je in noordelijke richting de fietsroute 163, een van de mooiste fietspaden van het Ravel netwerk. Aan het einde van deze rit fiets je in de richting van de Belgisch-Luxemburgse grens. Even verderop voert de route door het licht golvende, Luxemburgs landschap richting de Vennbahn. In Huldange, vind je het hoogste punt van Luxemburg (exact 558,5 m) en bereik je het voormalige treintraject de 'Vennbahn'. Via Burg-Reuland met haar imposante burcht volg je deze Vennbahn naar Sankt-Vith.

 

Dag 8:    Sankt-Vith - Monschau-Rohren (53 km)

Op het nieuw geasfalteerde fietspad tussen Sankt-Vith en Waimes is het heerlijk fietsen richting Duits-Belgisch Natuurpark Ardennen-Eifel. Via Montenau (rokerij Ardenner ham) en Sourbrodt (voormalig station aan de ‘Vennbahn’) kom je in Kalterherberg waar diverse mogelijkheden zijn voor een smakelijke lunchpauze. Enige kilometers verder verlaat je het ‘Vennbahn’-fietspad om enkele kilometers door het Rurdal te fietsen op weg naar Monschau, waar vandaag de finish is. In het knusse Eifelstadje vind je mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. Je overnacht vandaag in Rohren, enkele
kilometers buiten Monschau.

 

Dag 9:    Monschau-Rohren - Maastricht/'s-Gravenvoeren (66 km / 78 km + trein 35 km)

Op de slotdag fiets je vanuit het centrum van Monschau terug naar de Vennbahn. Een bezoek aan het monumentale stadje Kornelimünster is een 'must'. Na een lange afdaling bereik je tenslotte Aken, de stad van Karel de Grote. Na een bezoek aan deze stad fietst je verder naar Kerkrade en stap je daar op de trein naar Maastricht en laat je het Zuid-Limburgse heuvellandschap als een prachtig panorama passeren.

Ben je de reis begonnen in 's Gravenvoeren dan fietst je vanaf het station Maastricht Randwyck nog 14 heerlijke kilometers naar je eindbestemming.

 

Dag 10:    Vertrek vanuit Maastricht/'s-Gravenvoeren

Na het ontbijt is je Vijflanden fietsvakantie ten einde en vertrek je op eigen gelegenheid naar huis.

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

18/05, 01/06, 15/06, 29/06, 06/07*, 13/07*, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 24/08, 07/09
 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 850

  toeslag 1 persoonskamer

 

  € 360

toeslag halfpension

  € 292,50

  toeslag huurfiets (21 - 24 versn.)

 

  € 150

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 200

extra nacht in Maastricht/'s-Gravenvoeren

 

op aanvraag

 

                                                                                        

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

Treinreis (incl. fietskaartje): Kerkrade - Maastricht
  Randwijck

- toeristenbelasting 

- koffie/thee en Limburgse vlaai als welkom (dag 1)

- SGR-bijdrage 

- koffie en appelgebak in Cugnon (dag 6)

 


* Start alleen mogelijk in 's-Gravenvoeren

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. Je kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag op basis van halfpension te verblijven.

 

Mercure Liège City Centre**** (Luik)
Hôtel les Reflets Jaunes*** (Givet)
Kyriad Hotel*** (Charleville Mezières)
Hotel de la Poste**** (Bouillon)
Hotel Léo at Home*** (Bastenaken)
Relaxhotel Pip Markgraff*** (Saint-Vith)
Hotel de Lange Man*** (Monschau)
Novotel Maastricht**** (Maastricht)
Praktische info

Utrecht-Maastricht: ca. 180 kilometer

Novotel Maastricht ligt op ca. 1 kilometer loopafstand van station Maastricht centraal

Voor deze fietsvakantie adviseren bij een fiets met minimaal 21 versnellingen. Voor minder getrainde fietsers is een e-bike aan te raden.  

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Maastricht of Lanaken

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

24-08-2020

Het was de tweede keer dat wij een fietstocht hebben gedaan en wederom vonden wij het een succes.
Wij hebben genoten van de natuur, de tocht op zich en het was allemaal prima georganiseerd. 

03-08-2020

We hebben een fantastische fietsbeleving gehad met jullie reisorganisatie..De locaties, het eten, de routebeschrijving...alles was in orde. Op een dag was de bagage er 's avonds om 9u niet en de verantwoordelijke van het hotel is ze zelf gaan ophalen!!! Super!

24-07-2019

Het was onze eerste fietsvakantie. We wilden graag onze eigen fietsen meenemen, vandaar niet te ver weg. De eerste dag konden we bijna niet halen vanwege 40 graden, dus de tweede dag hebben helemaal met de trein gedaan. Ik ben een redelijk getrainde fietser en mijn vrouw rijdt op een e-bike, maar ik vond het toch een pittige tocht, waar ik diverse keren van de fiets af moest. Dat had ik niet verwacht.

17-07-2019

Hotels zeer goed, vooral de altijd centrale locatie. Origineel de hotels in Luik, Bouillon, Bastogne. De Ibis in Namen was (typisch voor deze keten) iets "plastic", maar maakt niet uit, je hebt het eigenlijk alleen nodig om te slapen.

04-06-2019

De reis op zich was prima. Ik had er bij nader inzien wel graag wat rustdagen tussendoor gehad. Wij hadden nu weinig tijd om te genieten van de plekken waar we logeerden. Voor de rest was de vakantie goed geregeld. Plus het was de eerste fietsvakantie van mijn leven en ik vond het een heel plezierige ervaring.

31-07-2018

De reis was erg goed georganiseerd. We hebben de route gevolgd middels GPS tracks, en dit ging heel goed. Alles was goed geregeld! - W. van Heesch, 2018

20-06-2018

Heerlijke fietsvakantie gehad. We hebben de laatste etappe niet per trein gedaan, maar ook gefietst. Het traject van Monschau naar Maastricht is prachtig en redelijk makkelijk. - L. Wijnolst, 2018

06-06-2018

Alles in deze reis was goed georganiseerd, dat is bij andere organisaties wel eens anders. De hotels en het eten waren erg goed. - M. Holthuizen, 2018

22-05-2018

We hebben enorm genoten van de vijflandenreis. - D. Walton, 2018

03-09-2017

We hebben genoten van de goed georganiseerde vijflandenreis. De routebeschrijving was uitstekend, net zoals die van de Vennbahn die we eerder gefietst hebben. Dit was de beste routebeschrijving die we ooit hebben gekregen in onze fietsgeschiedenis. – T. Mathis, 2017

29-07-2017

Prachtige tocht, autoluwe wegen en fietspaden, heerlijk gegeten, in de regel goede hotels, bagage altijd op tijd, goede service bij de vervanging van hotel naar hotel. – M. Van Asperen, 2017

25-07-2017

Het was een prachtige afwisselende fietsroute door 5 verschillende landen. Langs de Maas eerst met veel industrie, naderhand veel natuurschoon. De oversteek van Sedan naar Bouillon en over de hoogvlakte naar Bastogne was (soms erg) pittig en heel erg mooi. De ‘Vennbahn’ route was prachtig. Het mooie van deze fietstocht waren de vele afwisselingen en verschillen in de omgevingen en plaatsen. – G. Mulder, 2017

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice