Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Het Vlaams Rivierenland
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE106002
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 586.5
Het Vlaams Rivierenland
Bekijk foto's

Door het achterland van zotten en stroppendragers...

Het Vlaams Rivierenland

De riviertjes Dijle, Nete, Zenne en Rupel vormen samen het 'Vlaams Rivierland. Een open landschap met beken, moerassen en kasteeldomeinen. Deze ontspannen fietsvakantie, met korte afstanden, voert door dit prachtige, waterrijke gebied tussen de diamantstad Antwerpen en Mechelen, de stad van de Maneblussers. Daartussen ligt het historische stadje Lier, gelegen aan de Nete met voor ieder wat wils: cultuur en UNESCO werelderfgoed.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Mechelen
Dag 2: Mechelen - Lier (ca. 24 km)
Dag 3: Lier - Antwerpen (ca. 28 km)
Dag 4: Antwerpen - Bornem (ca. 28 km)
Dag 5: Bornem - Mechelen (ca. 34 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Mechelen

Dag 1:
    Aankomst in Mechelen

Aankomst in Mechelen waar je, als het kan, zeker nog tijd moet maken voor een wandeling door het historische centrum van dit stadje.

 

Dag 2:
    Mechelen - Lier (ca. 24 km)

Alvorens je je stalen ros bestijgt is er in de ochtend in Mechelen nog genoeg tijd voor een wandeling, rondvaart of beklimming van de Romboutstoren met prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De fietsroute van vandaag brengt je door het Mechelense achterland via onder meer Sint-Katelijne-Waver naar de rivier de Nete. Je volgt het fietspad langs het water en peddelt via Duffel naar het prachtige, stadje Lier waar alle mooie plekjes op loopafstand van elkaar blijken te liggen. Enne, wat kun je hier toch voortreffelijk eten!

 

Dag 3:
    Lier - Antwerpen (ca. 28 km)

Langs de Kleine Nete verlaat je Lier. Dit riviertje herbergt enkele zeldzame vissoorten. Je fietst ontspannen over plattelandsweggetjes langs uitgestrekte weilanden. Langzaam maar zeker komt 'de grote stad' Antwerpen dichterbij. Eerst fiets je in Mortsel langs één van de zeven overgebleven Brialmontforten. Rondom dit fort ligt een prachtig park waarin kinderen zich opperbest kunnen vermaken. De wegen worden langzaam drukker als je Antwerpen binnenrijdt. Je blijft echter comfortabel en veilig op het fietspad en volgt zo de route richting het hotel!

 

Dag 4:
    Antwerpen - Bornem (ca. 28 km)

Nog geen tijd genoeg gehad om al het moois in Antwerpen te verkennen? Dan kun je de ochtend, gezien de fietsafstand van vandaag, hiervoor zeker nog gebruiken. Eenmaal op de trappers gaat het door de buitenwijken van de stad naar Hoboken. Hier neem je het veer naar Kruibeke, waarna je begint aan het mooiste deel van deze etappe. Door het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen fiets je door een opeenvolging van slikken, schorren, bossen en weidevogelgebieden langs de Schelde. Nadat je deze bij Temse bent overgestoken kom je al snel aan in Bornem, een levendig dorpje waar je de nacht doorbrengt.

 

Dag 5:
    Bornem - Mechelen (ca. 34 km)

Vandaag fiets je een schitterende etappe over de jaagpaden langs de Schelde, Rupel en Dijle. Het waterrijke gebied trekt vele vogelsoorten aan, dus neem je verrekijker mee. Behalve vogels leven er ook de nodige bevers in dit gebied. Onderweg tref je typische Vlaamse dorpjes aan en bewonder je het fraaie Kasteel D'Ursel in Hingene met zijn mooie park. Door de Rupelvallei fiets je richting het 'Drie-Rivierenpunt'. Hier komen de Dijle en de Nete samen, om vervolgens uit te vloeien in de Rupel. De Dijle is vervolgens je leidraad op weg naar Mechelen waar je de dag afsluit met een 'rondje' door de historische binnenstad.

 

Dag 6:
    Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Prijzen & data

VERTREKDATA

elke zaterdag van 01.04 – 23.09.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 579

  toeslag 1 persoonskamer

    € 275

  toeslag huurfiets

 

  €  75

  toeslag huurfiets e-bike

 

  € 150

  toeslag extra nacht

 

  €   75

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen drie- en viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- toeristenbelasting

- fietshuur

- Nederlandstalige routebeschrijving

- verzekeringen

- kaartmateriaal

 

- bagagevervoer

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Mechelen - NH Mechelen***
Lier - Hotel Florent***
Antwerpen - Mercure Antwerp City South****
Bornem - Hotel de Notelaer****
Praktische info

De afstand van Utrecht naar Lier is ca. 140 km

Mechelen is goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Op loopafstand van het hotel kunt u de auto kosteloos parkeren voor de duur van uw reis.

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice