Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie België - Fietsen langs de parels van Noord-Vlaanderen
 
Facebook
Youtube
Email
De Parels van Noord-Vlaanderen
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108040
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 836.5
De Parels van Noord-Vlaanderen
Bekijk foto's

De Culturele & Gastronomische Parels van Vlaanderen

De Parels van Noord-Vlaanderen

Zowel letterlijk als figuurlijk, een heerlijke fietsvakantie door Antwerpen en Vlaams Brabant, de twee noordelijke provincies van Vlaanderen. De historische wereldsteden Antwerpen en Brussel spreken daar natuurlijk voor zich, maar laat je ook, zowel cultureel als gastronomisch, verrassen in gezellige stadjes als Mechelen, Leuven en Diest. Buiten het stadse vind je rust en natuur; in de Kempen en langs het Albertkanaal, in het Zoniënwoud en het Rivierenhof.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Mechelen
Dag 2: Mechelen - Antwerpen (ca. 39 km)
Dag 3: Antwerpen - Herentals of Geel (ca. 45 of 59 km)
Dag 4: Herentals of Geel - Diest (ca. 57 of 41 km)
Dag 5: Diest - Leuven (ca. 62 km)
Dag 6: Leuven - Brussel (ca. 39 km)
Dag 7: Brussel - Mechelen (ca. 44 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Mechelen

Dag 1:
    Aankomst Mechelen

Je reist op eigen gelegenheid naar Mechelen. Kom op tijd, want de authentiek historische stadskern met zijn veel 'Roomse' bouwwerken is de moeite van een bezoekje waard.

 

Dag 2:
    Mechelen - Antwerpen (ca. 39 km)

De rit van vandaag gaat naar Antwerpen waar heel veel te zien is! Er is dan ook een korte route, die via Sint Katelijne-Waver en Duffel, een klein plaatsje gelegen aan de Nete, naar Mortsel voert. Hier vind je een zogeheten Brialmonfort, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Daarna gaat het via Berchem snel naar Antwerpen.

De lange route voert langs de Onze Lieve Vrouw Waver: een indrukwekkend complex, waar 'art nouveau', 'neogotiek', 'neo-empire' en 'art deco' met elkaar versmolten zijn. Bezoek in Lier, waar de Grote en Kleine Nete samenvloeien, het Stedelijk Museum voor schone kunsten. Antwerpen heeft, behalve een lange biertraditie, wat is op te maken uit het aantal cafés, een prachtig, oud centrum, welke naast al haar culturele rijkdom, ook te gek is als winkelparadijs.

 

Dag 3:
    Antwerpen - Herentals of Geel (ca. 45 of 59 km)

Vlak nadat je de drukke agglomeratie van Antwerpen hebt verlaten, kom je weer tot rust in het mooie stukje natuur van het Provinciaal groendomein Rivierenhof met veel bosschages, spiegelend water en twee prachtige kastelen. Vervolg je tocht over een heerlijke fietspad langs het Albertkanaal naar Herentals, behalve de geboorteplaats van de legendarische Belgische wielrenner Rik van Looy, ook de historische hoofdstad van de Kempen. Overnacht je in Geel? Fiets dan nog enkele kilometers verder langs het kanaal.  

 

Dag 4:
    Herentals of Geel - Diest (ca. 57 of 41 km)

Een rustige tocht langs het water en over het vlakke, Vlaamse land. Je passeert slaperige dorpjes als Meerhout, Schoot en Engsbergen. Aan het eind van de rit fiets je door het natuurgebied Gerhagen. In dit gebied staat een 19 m hoge uitkijktoren, die een prachtig zicht biedt over de omgeving. Diest is een erg leuk plaatsje. Het begijnhof is één van de oudste, mooiste en best bewaarde van Europa. Kuier langs de Demer die door de stad stroomt, met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en een vlonderpad over het water. 

 

Dag 5:
    Diest - Leuven (ca. 62 km)

Deze etappe kent vele hoogtepunten. Je fietst via Scherpenheuvel, met de oudste koepelkerk der lage landen, naar Zichem. De 14e-eeuwse Maagdentoren biedt er een prachtig uitzicht over de streek. Je kunt hier een boottochtje maken in een authentieke, handgemaakte platboot. Vervolg je weg naar Aarschot, een leuke pauzeplaats met een eigen stadsbrouwerij. Daarna door het glooiende Vlaamse Brabant via Werchter (beroemd van het gelijknamige rockfestival) naar de heerlijke studentenstad Leuven. Dompel je vanavond onder in het Bourgondische gewoel in deze stad.

 

Dag 6:
    Leuven - Brussel (ca. 39 km)

Over de Brabantse heuvels en door het uitgestrekte, bollende Zoniënwoud naar de prachtige, Europese hoofdstad, Brussel. Gezien de korte fietsafstand én de mogelijkheid om de route nog verder in te korten door op de trein te stappen, op een van de stations langs de route, is een vroege aankomst in deze parel van België dus mogelijk. Want naast het Manneken Pis, de allerlekkerste wafels, pralines en pintjes is Brussel ook de stad om cultuur te snuiven, te funshoppen en gastronomiisch te genieten. Loop in ieder geval voor je aan tafel gaat over de schitterende Grote Markt. Want één ding staat vast: evenals Amsterdam laat ook Brussel zich niet in een dag ontdekken. Een extra nachtje boeken misschien?

 

Dag 7:
    Brussel - Mechelen (ca. 44 km)

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brussels voorsteden richting Grimbergen, beroemd om haar bier en gelijknamige abdij met de barokke basiliek die nooit helemaal werd voltooid. Door een afwisselend landschap van bosschages, bomenlanen, waterpartijen en uitgestrekte akkers, fiets je naar de plaats waar een week geleden je fietsvakantie begon.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in Noord-Vlaanderen (België).

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Elke zaterdag van 30 maart t/m 21 september 2023

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 829

  toeslag 1 persoonskamer

    € 385

  toeslag huurfiets 

 

  € 105

  toeslag huurfiets e-bike

 

  € 210

  toeslag extra nacht

 

  €   75

  toeslag extra nacht 1-pk

 

  € 110

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen drie- en viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 
- toeristenbelasting 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Mechelen - Mercure Hotel Vé****
Antwerpen - Mercure Antwerp City South***
Herentals - Hotel Karmel****
Diest - Hotel de Franse Kroon***
Leuven - Park Inn by Radisson Leuven***
Brussel - NH Brussels Grand Place Arenberg****
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Mechelen is ca 160 kilometer

Mechelen is goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice