Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Zeeuwse Duinen - Spaniol
 
Facebook
Youtube
Email
Zeeuwse Duinen & Deltawerken
niveau :
niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
6 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL16030FRX
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur Historie
prijs vanaf 575
Zeeuwse Duinen & Deltawerken
Bekijk foto's

'Hier aan de Kust, de Zeeuwse Kust, waar...'

Zeeuwse Duinen & Deltawerken

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. 

Waar de mensen onbewust. 

Zin in mosselfeesten krijgen' (Bløf)

Als je Zeeland binnen rijdt, begint dat unieke vakantiegevoel. Het Zeeuwse licht, de mooiste Noordzeestranden, de blonde duinen, de zilte lucht en het weidse land geven een gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Maar het biedt meer: Oosterschelde Nationaal Park, schitterende historische stadjes, levendige badplaatsen, heerlijke zeebeesten: oesters, vis en 'mossels'. Én natuurlijk: de Deltawerken! Wereldberoemde, waterbouwkundige werken, die elk jaar duizenden bezoekers trekken. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Burgh-Haamstede
Dag 2: Burgh-Haamstede - Brielle (50 km)
Dag 3: Brielle - Willemstad (50 km)
Dag 4: Willemstad - Zierikzee / Noordgouwe (48 km)
Dag 5: Zierikzee / Noordgouwe - Burgh Haamstede (56 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Burgh Haamstede

Dag 1:
    Aankomst in Burgh-Haamstede

Je reist op eigen gelegenheid naar de levendige familiebadplaats Burgh-Haamstede, gelegen aan de Zeeuwse kust op Schouwen-Duiveland. Het zijn tweelingdorpen, die zijn samengegroeid: Burgh en Haamstede. Je vindt hier maar liefst 17 km prachtig Noordzeestrand en het dorp zelf ligt midden in een golvend zandheuvellandschap dat inclusief de zandverstuivingen, valleien en duinweiden bijna allemaal beschermd natuurgebied is. Ben je op tijd? Maak dan een wandeling door de schitterende Zeepeduinen, bewonder Slot Haamstede of geniet van zon, zee en strand.

 

Dag 2:
    Burgh-Haamstede - Brielle (50 km)

Maak kennis met de Deltawerken, één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld, dat maar één doel kende: een watersnoodramp zoals in 1953 te voorkomen. Fiets met de zilte zeelucht in je neus en de wind door je haren, via de imposante Grevelingendam en Brouwersdam, van de kop van Schouwen naar Goeree-Overflakkee. Links de Noordzee en de duinen, rechts de groene polders en de 'nieuwe binnenzeeën'. Na de laatste deltawerkconstructie van vandaag , de Haringvlietdam, bereik je de 18e eeuwse vestingstad Brielle. De wallen, grachten en ravelijnen zijn nog geheel intact. Tezamen met de historische binnenstad laten ze zien, hoe uit een middeleeuwse handelsstad, een strategisch gelegen vesting ontstond.

 

Dag 3:
    Brielle - Willemstad (50 km)

Je start aan het Brielse Meer, naast een recreatieplas ook een vogelrijk natuurparadijs. Fiets langs het riviertje De Bernisse met haar meertjes, kommen, oeverbossen en drassige weilanden naar het zuiden, en volg dan Het Spui, een watertje, dat door de Deltawerken in stroomrichting is omgedraaid. Verder naar de Hoekse Waard, een afwisselend eiland met authentieke dorpjes, tal van rijksmonumenten, slingerende dijken en uitgestrekte polders. Via de Volkerakdam, een volgend deltawerk, bereik je het gezellige, Brabantse Willemstad. Heb je zin in wat ontspanning? Strijk dan neer in een van de cafeetjes of maak een stadswandeling door het historische centrum.

Vanwege werkzaamheden aan de Haringvlietbrug kan de route van deze dag in 2023 iets afwijken. 

Dag 4:
    Willemstad - Zierikzee / Noordgouwe (48 km)

Over Goeree-Overflakkee naar het dorp Oude-Tonge door een mozaïsch landschap van uitgestrekte groene polders, golvende, blonde duinen en goudgele zandplaten. De brug over het Grevelingenmeer voert je naar 'de poort van Zeeland', het gezellige mosselstadje Bruinisse, op Schouwen-Duiveland. Hier kun je voortreffelijk vis, schaal- en schelpdieren eten. Maak een mooie wandeling door het havengebied voordat je je tocht vervolgt over het eiland, bekend om zijn rust, ruimte en rijke natuur. Het historische stadje Zierikzee, gelegen aan de zeearm Oosterschelde, is met zijn middeleeuws stratenpatroon, meer dan vijfhonderd historische monumenten, en indrukwekkende jachthaven, het hoogtepunt van deze dag.

 

Dag 5:
    Zierikzee / Noordgouwe - Burgh Haamstede (56 km)

Ervaar ook vandaag weer dat speciale Zeeland-vakantiegevoel. wanneer je via de Zeelandbrug, ooit de langste brug van Europa, Noord-Beveland binnen rijdt. Het is het kleinste Zeeuwse eiland en heeft een unieke ligging tussen de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Fietsend, door de rechtlijnige Bevelandse polders met af en toe een slaperige boerendorpje, langs de weilanden met kievitten en wulpen, waan je je ver weg van de Hollandse drukte. Terug aan de kust geniet je van het ongerepte duinlandschap, de heerlijke noordzeestranden zonder hoogbouw, de prachtige duinen, de zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Je bent weer terug in Burgh-Haamstede.

 

Dag 6:
    Vertrek vanuit Burgh Haamstede

Na het ontbijt eindigt je Zeeuwse arrangement. Een dagje aan het strand bijboeken?

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 1 april tot 25 september

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

  € 570

  toeslag 1 persoonskamer

 

  € 350

  toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

  €  65

  toeslag huurfiets e-bike

 

  € 135

  extra nacht logies ontbijt (2pk)

 

  €  80

  extra nacht logies ontbijt (1pk)

 

  € 125

  upgrade hotel Burgh Haamstede 

 

  € 25    

Fietspechpas

 

 € 20    

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

- toeristenbelasting 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Fletcher Duinhotel Burgh Haamstede **** (Burgh Haamstede)
Boutique Hotel Poorter **** (Brielle)
Hotel Mauritz *** (Willemstad)
Hotel Mondragon (Zierikzee)
Praktische info

Utrecht - Burgh Haamstede ca. 130 km

Burgh Haamstede is met de trein moelijk bereikbaar. Het dichtstbijzijnde station is Middelburg. Vanaf hier is het nog ca. 1,5 uur met de bus.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met 3-7 versnellingen.

Je kunt gratis parkeren bij het starthotel in Burgh-Haamstede.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag verkrijgbaar

Reviews

14-09-2021

...Onderweg geweldige stops gehad op verschillende terrassen waarbij o.a. een plaatselijke bewoner bij ons aanschoof en enthousiast over zijn stad begon te vertellen, een troubadour die op zijn gitaar liedjes voor ons zong én heerlijke wijntjes gedronken bij een Zeeuwse wijnboerderij waarbij een borrelplank met diverse visjes niet mocht ontbreken...

06-09-2021

...Mooie fietstocht door Zeeland met routes over de imposante Deltawerken, leuke stadjes en dorpjes, de Zeelandbrug. Ook mogelijkheden om onderweg te zwemmen...

17-09-2020

...We voelden ons overal welkom. Prachtige en interessante fietstocht...

07-09-2020

..Speciaal de hotels in Willemstad en Zierikzee waren fantastisch, daar ook het lekkerst gegeten. De knooppunten waren op enkele plaatsen onduidelijk of afwezig, maar de routekaartjes waren op die punten speciaal van nut. Behalve de fietstochten waren de 3 stadswandelingen niet te missen. Bovendien maakten we op de 2e fietsdag een extra ommetje op Tiengemeten: een aanrader!... 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice