Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Villa Ruimzicht Doetinchem - Fietsvakantie in de Achterhoekse Graafschap
 
Facebook
Youtube
Email
Villa Ruimzicht - Doetinchem
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL16120
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 545
Villa Ruimzicht - Doetinchem
Bekijk foto's

Langs de Parels van de Achterhoek

Villa Ruimzicht - Doetinchem

Heerlijk fietsen door de Achterhoek en Montferland vanuit het mooie en comfortabel Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Dit monumentale, gastvrije onderkomen, ligt in een parkachtig aangelegd, arboretum aan de rand van de stad, en vormt een ideale uitvalsbasis voor schitterende fietstochten langs de allermooiste natuur- en cultuurplekjes van de Graafschap.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Doetinchem
Dag 2: Rondrit Graafschap-Zuid (39 / 49 km)
Dag 3: Rondrit Graafschap-West (56 km)
Dag 4: Rondrit Graafschap-Noord (44 / 56 km)
Dag 5: Rondrit Graafschap-Oost (55 / 65 km)
Dag 6: Vertrek Doetinchem

Dag 1:
    Aankomst Doetinchem

Reis op eigen gelegenheid naar Doetinchem. Check-in in het hotel. De auto kun je er gratis parkeren. Ben je op tijd, fiets dan naar het eeuwenoude centrum van Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, gelegen aan de Oude IJssel. Hier is van alles te ontdekken: schitterende historische gebouwen als het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Je kunt er ook heerlijk winkelen en genieten in een van de vele gezellige cafés en restaurants.

  

Dag 2:
    Rondrit Graafschap-Zuid (39 / 49 km)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet op de fiets naar het Montferland, aan de rand van de Achterhoek. Het is een prachtig, heuvelachtig bosgebied, omzoomd door uitgestrekte akkers, landerijen en kleine dorpen. De statige bossen worden afgewisseld met heidevelden, zandbulten en bronnen. In het middelpunt ligt het middeleeuwse stadje ’s-Heerenberg met z’n oude straatjes en een van de grootste kastelen van ons land, Kasteel Huis Bergh. Kies je voor de extra lus dan fiets je, vanuit het kerkdorp Stokkum, naar het Duitse Elten en de 82 m hoge Elterberg, dat na de 2e wereldoorlog tot 1960 door Nederland geanexeerd is geweest. 

 

Dag 3:
    Rondrit Graafschap-West (56 km)

Vandaag volg je eerst min of meer de Oude IJssel, die in Duitsland ontspringt, stroomafwaarts naar Laag-Keppel. Laag-Kepppel is een zogenaamde kasteel-voorde-plaats. Het kasteel bewaakte de doorwaadbare plek in de rivier. Bezienswaardig is de oude dorpsstraat, die uitkomt bij een watermolencomplex aan de Oude IJssel, en waar nu een Friese spinnekopmolen staat. Na het dorpje Angerlo met zijn 11e eeuwse Galluskerk en vele andere rijksmonumenten. bereik je het Hanzestadje Doesburg, hoogtepunt van deze dag. Wandel door het historisch centrum met fraai gerestaureerde huizen en gebouwen. leuke winkeltjes én het oudste café van ons land. Via Hoog-Kepppel gaat het weer naar Doetinchem.

 

Dag 4:
    Rondrit Graafschap-Noord (44 / 56 km)

Verken vandaag het noordelijke deel van de Graafschap. Na het dorpje Hummelo, bakermat van de rockgroep 'Normaal', bereik je het 'groene hart van de Achterhoek', Zelhem. Door een afwisselende omgeving van bos, weilanden en akkers, kun je terug naar Doetinchem. Een extra lus voert naar het levendige Vorden en zijn prachtige kasteel. In het omringende coulissenlandschap ontvouwt zich na elke bomenrij, houtwal of bocht weer een nieuw tafereel, die stuk voor stuk op Oudhollandse landschapschilderijen lijken: lanen, kronkelende beekjes, een watermolen, een kasteel aan het einde van een lange oprijlaan en koeien in de schaduw van een oude eik.

 

Dag 5:
    Rondrit Graafschap-Oost (55 / 65 km)

Vandaag voert het langs de dorpen Ulf, Voorst en Terborg, met zijn fraaie 13e eeuwse kasteel Wisch. Je fietst door een prachtige, natuurijke omgeving, langs landgoederen, weilanden en akkers. De extra lus, brengt je via het heerlijke Landgoed Landfort naar het Duitse Anholt. De imposante, gelijknamige waterburcht met zijn massieve toren uit de 12e eeuw is een bezoek zeker waard. Binnen de oude muren vind je het grootste en oudste museum van Noordrijn-Westfalen, erbuiten een prachtig barokke Engelse parktuin. 

 

Dag 6:
    Vertrek Doetinchem

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in de Achterhoek.

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 26.09.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 540

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 325

toeslag huurfiets 

  € 91

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 189

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen viersterren hotel

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- toeristenbelasting

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Overnachten in Villa Ruimzicht is een feestje! De 42 hotelkamers van het luxe hotel in Doetinchem hebben een eigen stijl en moderne inrichting waarin de sfeer van het historische gebouw is gecombineerd met eigentijds design. Het is goed slapen in de comfortabele XL Auping-bedden. De kamers zijn voorzien van inloopdouche en toilet. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op fietsafstand zijn er één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, mocht je hier willen dineren kan je zelf contact opnemen voor het maken van een reservering.

 

Villa Ruimzicht****, Doetinchem
Doetinchem - Villa Ruimzicht****
Praktische info

  

afstand vanaf Utrecht naar Doetinchem is ca 95 kilometer

vanaf NS station Doetinchem kunt u lijn 51 of lijn 25 nemen, deze vertrekken 1 keer per half uur. U kunt voor Villa Ruimzicht uitstappen, halte Loolaan

wij adviseren een fiets met minimaal 3 tot 7-versnellingen

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel

GPS tracks zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

22-08-2021

...Het waren hele mooie route's, ze waren allemaal geweldig hebben heel erg genoten,de fietsen waren ook perfect helemaal goed op onze lengte afgesteld...

19-07-2021

...De route naar Etten in Duitsland, leuk glooiend. Heerlijk gegeten!...

28-06-2021

...Allereerst de buitengewoon adequate wijze waarop onze boeking, ruim een week voor vertrek, door jullie gerealiseerd kon worden. Complimenten. We hebben een fijne week gehad. Hotel Villa Ruimzicht gastvrij, voor de medewerkers was geen vraag te veel en zij losten per omgaande wat ongemakken op. We hebben heerlijk gefietst en genoten van de fietsroutes door de natuur. Een natuur die heel anders is dan de natuur in Zuid Holland. Het contact met Achterhoekers die we onderweg ontmoetten plezierig en ontspannen. Kortom: we kijken er met veel genoegen op terug...

13-09-2020

...Mooie routes en schitterende omgeving!...

07-08-2020

...Villa Ruimzicht was een feestje om te zijn. Wat een prachtige plek en een voortreffelijke service... 

23-06-2020

...In het hotel waren we niet geheel tevreden over de maaltijd, maar nadat we dit hebben aangegeven heeft het hotel dit keurig opgelost. Verder alle lof over het hotel en de fietsroutes waren prachtig. We hebben genoten...

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice