Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie in België - de Vlaamse Bierenroute fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
De Vlaamse Bierenroute
niveau :
niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
8 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108030
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Fotografie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 856.5
De Vlaamse Bierenroute
Bekijk foto's

Wat denkt ge, gaan we een pint pakken?

De Vlaamse Bierenroute

Zijn er meer dan 1.500 verschillende Belgische bieren? Jazeker, van frisse witbiertjes tot zware trappisten, waarvan het ontstaan teruggaat tot in de middeleeuwen. Ontdek op deze mooie route de oorsprong van enkele van Belgisch beste bieren en geniet van het prachtige Vlaamse landschap, waar al dit 'heerlijke nat' wordt gebrouwen. Proef en geniet, maar denk er wel aan, je moet ook nog fietsen!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Genk
Dag 2: Genk - Peer (ca. 53 km)
Dag 3: Peer - Turnhout (ca. 74 km)
Dag 4: Turnhout - Antwerpen (ca. 59 km)
Dag 5: Antwerpen - Leuven (ca. 68 km)
Dag 6: Leuven - Diest (ca. 44 km)
Dag 7: Diest - Genk (ca. 58 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Genk

Dag 1:
    Aankomst Genk

Je reist op eigen gelegenheid naar bruisend Genk waar je gastvrij ontvangen wordt in het hotel. De tuinwijken, terrils, schachten en mijngebouwen van Genk vertellen een uniek verhaal. In C-mine, Thor Park en Labiomista vinden liefhebbers een flink portie kunst, cultuur en technologie. Laat je verrassen door de diversiteit aan smaken in de vele specialiteitenwinkels en eethuizen.

 

Dag 2:
    Genk - Peer (ca. 53 km)

Vanuit Genk kom je snel op de het fietspad over de Mechelse Heide. Deze prachtige panoramabrug maakt deel uit van de drie unieke fietspaden in de provincie Limburg die je allemaal passeert tijdens deze reis: Fietsen door de Heide, Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water. Over rustige en verlaten wegen fietst je richting Opitter waar je Brouwerij Cornelissen kunt vinden. Via Bree fiets je naar het plaatsje Peer waar je de nacht doorbrengt. 

 

Dag 3:
    Peer - Turnhout (ca. 74 km)

De tocht van vandaag begint met een stukje geschiedenis bij Hechtel waar in september 1944 een heftige strijd plaatsvond. Even verderop is het in het domeinbos Pijnven weer genieten van de schitterende natuur. Je fietst omhoog en bevindt je ineens tussen de boomtoppen, dit is Fietsen door de Bomen. Via de kanalen van Beverlo en Bocholt-Herentals fiets je ontspannen langs het water naar richting Dessel. Je fietst hierbij onder meer door natuurgebied de Maat in de Antwerpse Kempen waar je met een beetje geluk bijzondere libellen als de vroege glazenmaker of de variabele waterjuffer treft. voert door de Brabantse Kempen. Vervolgens kronkel je door het Vlaamse platteland naar de speelkaartenstad Turnhout.

 

Dag 4:
    Turnhout - Antwerpen (ca. 59 km)

Eerst langs de Merksplas, voor een kijkje in het bezoekerscentrum Kolonie 5-7. In de 19e eeuw werden hier de Wortel- en Merksplas-Kolonie van Weldadigheid opgericht als oplossing voor de schrijnende armoede. De woeste gronden werden door de inwoners van de Koloniën bewerkt tot landbouwgrond. Het bijzondere landschap met kaarsrechte dreven, keurige gebouwen, velden, bossen en vennen is nog steeds bewaard. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle volgt Westmalle waar je het bekende Trappistenklooster bezoekt. Geniet van een pintje in het café tegenover het klooster voordat je op weg gaat naar kosmopolitisch Antwerpen, waar je Brouwerij de Koninck kunt bezoeken.

 

Dag 5:
    Antwerpen - Leuven (ca. 68 km)

Via Berchem en Mortsel, waar je nog een van de zeven overgebleven Brialmonforten kunt bewonderen, verlaat je Antwerpen. De wegen worden steeds rustiger, en de omgeving steeds groener. Op weg naar Leuven passeer je het festivalterrein van Rock Werchter, en in Rotselaar vind je het Rock Werchter beleveniscentrum. Het landschap wordt langzaamaan wat glooiender. Je arriveert in Leuven, een mooie en gezellige studentenstad. Proef van het goede leven aldaar en bewonder het mooie stadhuis en de bibliotheek. Wandel voordat je gaat tafelen door de historische binnenstad en bezoek zeker het Groot Begijnhof.

 

Dag 6:
    Leuven - Diest (ca. 44 km)

Vandaag alweer een prachtige etappe. In Tielt-Winge vind je een surrealistische zwevende uitkijktrap die hoog boven het landschap uittorent. Even verderop staat een heus wijnkasteel zodat niet alleen de bierliefhebber, aan zijn trekken komt. Via Scherpenheuvel met de oudste koepelkerk der lage landen, gaat het naar Oranjestad Diest. Dit stadje wordt waarschijnlijk een van de verrassingen van je reis. Het begijnhof in Diest is één van de oudste en best bewaarde van Europa. Kuier langs de Demer, die door de stad stroomt, met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en zelfs een vlonderpad over het water.

 

Dag 7:
    Diest - Genk (ca. 58 km)

Op pad langs een aantal bijzondere en unieke plaatsen. De vlakke wegen van de afgelopen dagen zijn voorbij; nu beneemt het mooie, golvende landschap je soms wel degelijk de adem. Je fietst langs het Schuler recreatiemeer, en wat verderop langs de Weijers, ook wel land van 1001 vijvers genoemd, met waterpartijen en een rijke flora en fauna. Op het Domein Bokrijk, in het openluchtmuseum, leer je over het plattelandsleven van zo’n 100 jaar geleden tot de 'roaring' sixties. Het einde van de tocht vormt tevens ook het hoogtepunt van de dag. Je  fietst over een pad van 200 meter lengte dwars door een natuurlijke vijver op ooghoogte met de waterspiegel; nog meer in harmonie met landschap en natuur raken, gaat niet lukken.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Genk

Na het ontbijt eindigt je Vlaamse Bierenroute in België.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke zaterdag van 30.03 – 21.09.2023

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 849

toeslag 1 persoonskamer

   € 385

 

   

toeslag huurfiets 

 

 € 120

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 200

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   €   75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 120

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 
- toeristenbelasting 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Genk - Stiemerheide - The Urban Hotel & Golf Retreat****
Peer - Hotel de Boskar****
Turnhout - Best Western Plus Turnhout City****
Antwerpen - Van der Valk Hotel Antwerpen****
Leuven - Park Inn by Radisson Leuven***
Diest - Hotel de Franse Kroon***
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Genk is ca. 160 kilometer

Genk is goed per trein te bereiken, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice