Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Bretagne in Frankrijk - Langs de Bretonse Smaragdkust fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Bretagne - de Smaragdkust
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep okt nov
reiscode
NL0FR012
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 822.5
Bretagne - de Smaragdkust
Bekijk foto's

De wonderschone 'Côte d'Émeraude'

Bretagne - de Smaragdkust

Start in de wonderschone vestingstad Saint-Malo voor een juweel van een rondtocht langs de ruige 'Côte d'Émeraude' en haar groene achterland. Geniet van het middeleeuwse Dinan, het natuurschoon van Cap Fréhel, de stoeterij van Lamballe, de stranden bij Dinard en de levendige vissershaven van Erquy. En stop op tijd voor een Bretonse galette of crêpe met natuurlijk... cider! Enne, ook nog even op en neer naat het Engelse Jersey.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Saint-Malo
Dag 2: Rondrit op Jersey (34 km)
Dag 3: Saint-Malo - Dinan (26 km)
Dag 4: Rondrit via Canal d'Ille en Rance (49 km)
Dag 5: Dinan - Le Vivier-sur-Mer (49 km)
Dag 6: Rondrit naar Le Mont Saint Michel (60 km)
Dag 7: Le Vivier-sur-Mer - Saint-Malo (33 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Saint-Malo

Dag 1:
    Aankomst in Saint-Malo

Je reist op eigen gelegenheid naar Saint-Malo.

 

Dag 2:
    Rondrit op Jersey (34 km)

Neem in de vroege ochtend de veerboot naar het Engelse Jersey. Je kunt over dit eiland een prachtige tocht maken over een fraai routenetwerk. Op dit fietsvriendelijke Jersey heeft de fietser vrijwel overal voorrang. Het wordt hier dus ontspannen rondtrappen. De route van deze dag kent wel enkele korte, steile klimmetjes. Aan het einde van de middag keer je met de boot weer terug naar Saint-Malo.

 

Dag 3:
    Saint-Malo - Dinan (26 km)

Verlaat de stad en zet koers langs de riviermonding van de Rance; bij eb een grote, modderige vlakte, bij vloed een waterrijke zeearm. Stop in het charmante dorpje Saint-Suliac en strijk neer bij de haven. Het vissersdorp, gesticht in de 6de eeuw door een Bretonse monnik, behoort tot 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. Wandel door de 'ruettes' langs de granieten huisjes met namen als 'Carouge' (Kruispunt) of 'Cohue' (Gedrang), waar de visnetten nog aan de gevels hangen. Zet vervolgens koers naar Dinan, het meest gefotografeerde stadje van Bretagne.

 

Dag 4:
    Rondrit via Canal d'Ille en Rance (49 km)

Het mooie en gezellige Dinan biedt vele mogelijkheden om de dag door te brengen. Er zijn volop galeries, winkels, restaurants en terrassen. Er is ook de mogelijkheid een rondrit te maken door de groene Bretonse heuvels ten zuiden van Dinan. Opvallend zijn de massieve, donkergrijze granietboerderijen, in de zomer meestal omzoomd door prachtig blauwe hortensia's. Een groot deel van de route volg je het jaagpad langs het Canal d'Ille en de Rance, een mooi rustig fietspad met onderweg enkele dorpen en sluizen. Voor diegenen, die ook graag wat meer tijd in Dinan willen doorbrengen, is deze route eenvoudig in te korten.

 

Dag 5:
    Dinan - Le Vivier-sur-Mer (49 km)

De dag begint ontspannen op een fietspad langs de Rance. Om de vallei uit te komen, fiets je over een dam, waar het enorme hoogteverschil tussen de getijden goed zichtbaar wordt. Door het golvende platteland ga je verder naar de oude, ooit welvarende stad, Dol-de-Bretagne. Hier kun je de indrukwekkende Menhir du Champ-Dolent bewonderen. Bezoek ook de prachtige St. Samson Kathedraal, opgedragen aan een van de zeven Bretonse heiligen, en loop tenslotte door de Grand Rue des Stuarts langs prachtige huizen uit de 12e en 13e eeuw. Vanaf hier is het niet ver meer naar het eindpunt van vandaag, Le Vivier-sur-Mer.

 

Dag 6:
    Rondrit naar Le Mont Saint Michel (60 km)

Via een prachtige route door het glooiende achterland bereik je via Dol-de-Bretagne de kleine stad Pontorson. De weg naar Le Mont Saint Michel is niet moeilijk te vinden. Uiteindelijk bereik je via een 'weg door zee' dit mystieke getijdeneiland. De indrukwekkende abdij, gebouwd op een rots, steekt hoog uit boven zee. Het laatste stukje gaat per shuttle of paardentram. Dit stadje is erg toeristisch, maar zeker een bezoek waard. Hierna gaat het via de dijk van hertogin Anne de Bretagne, door een vlak polderlandschap, naar de baai bij Chapelle St. Anne. Uiteindelijk brengt de route je via het binnenland weer terug in Le Vicier-sur-Mer.   

 

Dag 7:
    Le Vivier-sur-Mer - Saint-Malo (33 km)

Een heerlijke tocht langs de baai van Saint-Michel met onderweg prachtige uitzichten over zee. Je passeert het levendige vissersdorpje Cancale, bekend om zijn oesters en 'fruits de mer'. De oesterbanken kunnen worden bezichtigd bij laagtij. In alle eethuisjes en restaurantjes die je tegenkomt kun je lekker smullen van uiteenlopende zeevruchten. Dit gedeelte van de Bretonse smaragdkust is niet echt geschikt voor een strandverblijf. Echter aan de andere kant van dit schiereiland vind je, na een pittige beklimming, een prachtig goudgeel zandstrand. Langs de ruige kust vervolg je je weg naar de levendige haven van Saint-Malo.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Saint-Malo

Na het ontbijt eindigt je Bretagne fietsvakantie.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.03 - 05.11.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

01.03 - 10.04 / 01.10 - 05.11

11.04 - 07.06

08.06 - 30.09

€ 815

€ 925

€ 1045

toeslag 1pk

 

€ 460

toeslag alleenreizend

bovenop 1pk toeslag

€ 90

toeslag huurfiets

 

€ 190

toeslag e-bike

 

€ 290

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen in 2 & 3 sterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- 2 x diner (op dag 5 & 6)
  extra overnachtingen in La Vivier Sur Mer zijn met diner

- fietshuur

- kaartmateriaal

- parkeerkosten 

- bagagevervoer

- Bootticket Saint-Malo - Jersey retour 

- Engelstalige routebeschrijving

toeristenbelasting

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.) 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Saint-Malo - Hotel de France et de Chateaubriand***
Dinan - Hotel Porte Saint Malo ***
Le Vivier sur Mer - Hotel Beau Rivage***
Praktische info

Afstand Utrecht - Saint - Malo is ca. 800 km

informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden per trein

De dichtstbijzijnde luchthaven is Rennes. Hier wordt rechtstreeks op gevlogen vanaf Schiphol.

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 14 tot 21 versnellingen

Parkeren bij het starthotel is niet altijd mogelijk. Parkeren in het centrum van Saint Malo kost ca. € 14,- per dag. Buiten de stad kun je voordelig parkeren (ca. € 3,50 per dag). Vanaf hier is het ca. 15 minuten met de taxi naar het hotel.

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

04-08-2023

De reis naar Smaragdkust was heel mooi en afwisselend door de bijzondere steden die je bezoekt met name San Malo en Dinan. Dinan waaraan een rivier en een kanaal samenkomen en met zijn boven- en benedenstad vond ik een Middeleeuwse belevenis. De optie om naar Jersey te gaan moet je goed voorbereiden en heel tijdig boeken. Voir de rust helpt het ook om een dag eerder naar San Malo te gaan om te acclimatiseren en de stad te kunnen bekijken. Het kost zeker 1.5 uur inchecken voor de Ferry aan beide zijden. Dit ter overweging. Het is wel bijzonder om zo te zijn geweest op een eiland waar je anders niet gauw komt.

20-07-2018

De route was uitstekend, hiervoor mijn complimenten. Adequate reactie van backoffice bij de initiele boeking. 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice