Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie België - van Brussel naar Brugge fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Van Brussel naar Brugge
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108010
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 882.5
Van Brussel naar Brugge
Bekijk foto's

In het Spoor van de Vlaamse Meesters

Van Brussel naar Brugge

Ontdek in het spoor van de Vlaamse meesters, zoals van Eyck, Bruegel en Rubens, de bakermat van heel wat Europese kunst en cultuur. op een grandioze fietstocht. langs Belgisch mooiste steden: Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel. Geniet van het afwisselende 'Vlakke Vlaanderenland' en bezoek boeiende musea, belevingscentra, eeuwenoude abdijen, kerken, kloosters en kastelen. Een 'must-do' voor elke cultuurliefhebber die graag fietst!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Brussel
Dag 2: Brussel - Mechelen (ca. 65 km)
Dag 3: Mechelen - Antwerpen (ca. 39 km)
Dag 4: Antwerpen - Dendermonde (ca. 57 km)
Dag 5: Dendermonde - Gent (ca. 46 km)
Dag 6: Gent - Maldegem (ca. 57 km)
Dag 7: Maldegem - Brugge (ca. 54 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Brugge

Dag 1:
    Aankomst Brussel

Je reist op eigen gelegenheid naar Brussel. Als je op tijd bent, maak dan zeker en vast een wandeling door het historische centrum. Zoals genoegzaam bekend is, herbergt de Europese hoofdstad de schitterende Grote Markt en het wereldberoemde Manneke Pis, maar het levert ook de allerlekkerst wafels, bieren, pralines en heel veel gastronomisch vertier.

 

Dag 2:
    Brussel - Mechelen (ca. 65 km)

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brusselse buitenwijken richting Grimbergen, niet alleen bekend om haar mooie abdij met barokke basiliek, maar ook om haar prima 'dubbel' en 'blond'. Door een afwisselend landschap van bomen, waterpartijen en uitgestrekte akkers bereik je je eindbestemming, gelegen in het hart van Vlaanderen. Het gezellige Mechelen blijkt een relatief kleine stad met een prachtig historisch centrum. Het wordt ook wel de kerkenstad van Vlaanderen genoemd. 

 

Dag 3:
    Mechelen - Antwerpen (ca. 39 km)

Vanuit Mechelen fiets je via Sint Katelijne-Waver naar Duffel, een klein plaatsje gelegen aan het riviertje de Nete. Over rustige plattelandsweggetjes rijd je geleidelijk de voorsteden van Antwerpen binnen. Maar eerst bewonder je in Mortsel één van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit zand- en baksteen. Via Berchem bereik je tenslotte de havenstad Antwerpen, dat behalve een lange biertraditie, terug te vinden in de vele stadstapperijen, ook een prachtige, oude binnenstad heeft en een paradijs is voor 'shoppers'. De etappe van vandaag is kort, zoadat er vast nog tijd over is om de stad te bezoeken.

 

Dag 4:
    Antwerpen - Dendermonde (ca. 57 km)

Vandaag volg je grotendeels de rivier de Schelde. Bij Kruibeke staat Kasteel Wissekerke, in de 10e eeuw was dit nog een waterburcht, dat een onderdeel vormde van de verdedigingslinie langs de rivier. Even verderop steek je per veerboot het water over en gaat het over de Scheldedijk verder richting je eindbestemming. Breng onderweg nog een bezoek aan het Vlechtmuseum voor oude ambachten: de mandenmakerij, visserij, kuiperij en klompenmakerij. Dendermonde, met in haar kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw, heeft voor liefhebbers nog een verrassing in petto: in de abdij van Dendermonde wordt de befaamde 'Triple' gebrouwen.

 

Dag 5:
    Dendermonde - Gent (ca. 46 km)

Al snel na je vertrek, fiets je stroomafwaarts weer over de Schelde oever, langs Vlaamse dorpjes en stadjes zoals Bellekouter en Wetteren, richting Laarne. Meer dan 700 jaar geleden werd hier de eerste steen van een middeleeuwse burcht gelegd. De spitse, ronde torens en imposante, vierkante donjon stammen nog uit die tijd. Het is een mooie plek om je tocht te onderbreken. Eenmaal in Gent blijkt de historische binnenstad een waar openluchtmuseum. Dompel je hier vanavond onder in Vlaams-Bourgondische sferen.

 

Dag 6:
    Gent - Maldegem (ca. 57 km)

Met pijn in het hart verlaat je Gent, maar Meetjesland, een Vlaams fietsparadijs, maakt veel goed. Peddel ontspannen door het  vlakke Vlaanderenland naar 'Beeldig' Eeklo, met zijn bijzonder rijke verzameling beelden en andere kunstwerken. Één van de belangrijkste is 'De Grote Kop' in de buurt van het Jan-Frans Willemsplein. Via de bosrijke domeinen van Het Leen en Drongengoed fiets je door naar Maldegem.

 

Dag 7:
    Maldegem - Brugge (ca. 54 km)

Een prachtige route door het vlakke Vlaamse land. Eerst door rustige dorpjes als Knesselare, Maria-Aalter en Moerbrugge. Het laatste deel fiets je langs het kanaal Gent-Brugge. Dit kanaal, aangelegd in de 14e eeuw, vormde de inzet voor meerdere veldslagen tussen de steden die het verbond. Je eindbestemming is het ongeëvenaarde Brugge, de parel van België, een wirwar van middeleeuwse straatjes met prachtige huizen, historische gebouwen én gezellige terrassen en prima eetgelegenheden.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Brugge

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in België. Misschien toch een nachtje bijboeken?

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Elke vrijdag en zondag vanaf 29 maart t/m 22 september

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 875

toeslag 1 persoonskamer

   € 385

toeslag huurfiets 

 

 € 105

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 210

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   €   75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 120

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 

- toeristenbelasting

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Brussel - NH Brussels EU Berlaymont****
Mechelen - Hotel Vé****
Antwerpen - Mercure Antwerp City South***
Dendermonde - Abalona****
Gent - Hotel Chamade***
Maldegem - Amaryllis Maldegem**
Brugge - Velotel****
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Brussel is ca 170 kilometer. Afstand vanaf Utrecht naar Brugge is ca 220 kilometer. 

Zowel Brugge als Brussel zijn goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

In Brussel kun je niet gratis parkeren bij het hotel. Parkeren kan in een van de vele parkeergarages in de stad maar is vrij duur (ca. € 20,- per dag). Als je met de auto komt, kun je beter de auto parkeren in Brugge (kosteloos bij Velotel of Hotel Weinebrugge) en vanuit Brugge met de trein naar je startplaats Brussel reizen.

Er zijn GPS tracks beschikbaar voor deze reis.

Reviews
Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice