Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie België - van Brugge naar Brussel fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
van Brugge naar Brussel
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108020
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 882.5
van Brugge naar Brussel
Bekijk foto's

In het Spoor van de Vlaamse Meesters

van Brugge naar Brussel

Ontdek in het spoor van de Vlaamse meesters, zoals van Eyck, Bruegel en Rubens, de bakermat van heel wat Europese kunst en cultuur. op een grandioze fietstocht. langs Belgisch mooiste steden: Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel. Geniet van het afwisselende 'Vlakke Vlaanderenland' en bezoek boeiende musea, belevingscentra, eeuwenoude abdijen, kerken, kloosters en kastelen. Een 'must-do' voor elke cultuurliefhebber die graag fietst!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Brugge
Dag 2: Brugge - Maldegem (ca. 54 km)
Dag 3: Maldegem - Gent (ca. 57 km)
Dag 4: Gent - Dendermonde (ca. 46 km)
Dag 5: Dendermonde - Antwerpen (ca. 57 km)
Dag 6: Antwerpen - Mechelen (ca. 39 km)
Dag 7: Mechelen - Brussel (ca. 65 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Brussel

Dag 1:
    Aankomst Brugge

Je start deze fietsvakantie in het historische Brugge. Wandel, nadat je in je hotel bent ingecheckt, door deze schitterende Vlaamse parel en ontdek dat de historische binnenstad niet voor niets, in zijn geheel, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een wirwar aan middeleeuwse straatjes, oude huizen, historische gebouwen, bijzondere musea ... Strijk neer op een van de terrassen en zoek ook alvast een fijn eethuis voor vanavond.

  

Dag 2:
    Brugge - Maldegem (ca. 54 km)

Vanuit Brugge langs het kanaal Gent-Brugge de stad uit. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en vormde de inzet voor meerdere veldslagen tussen beide verbonden steden. Via rustige dorpjes als Moerbrugge, Maria-Aalter en Knesselare fiets je door Jacques Brell's 'Vlakke Vlaanderenland' naar Maldegem waar een gemeentehuis staat, dat ontworpen is naar de plannen uit 1907 van de Gentse architect Henri Geirnaert.

 

Dag 3:
    Maldegem - Gent (ca. 57 km)

Vandaag op pad door Meetjesland, een Vlaams fietsparadijs. Via de bosrijke domeinen van Drongengoed en Het Leen naar 'Beeldig' Eeklo, met zijn bijzonder rijke verzameling beelden en andere kunstwerken. Één van de belangrijkste is 'De Grote Kop' in de buurt van het Jan-Frans Willemsplein. Peddel ontspannen verder door het vlakke land naar het magnifieke Gent, waar de historische binnenstad een waar openluchtmuseum blijkt te zijn. Dompel je hier vanavond onder in Bourgondische, Vlaamse sferen.

 

Dag 4:
    Gent - Dendermonde (ca. 46 km)

Volg eerst de oever van de Schelde stroomopwaarts. Buig dan van de rivier af, richting Laarne. Meer dan 700 jaar geleden werd hier de eerste steen van een middeleeuwse burcht gelegd. De spitse, ronde torens en imposante, vierkante donjon stammen nog uit die tijd. Het is een mooie plek om je tocht te onderbreken. Je fietst weer terug naar de Schelde en passeert Vlaamse dorpjes zoals Wetteren en Bellekouter. Je eindbestemming is Dendermonde, met in haar kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw. Voor de liefhebbers: in de abdij van Dendermonde wordt de befaamde 'Triple' gebrouwen.

 

Dag 5:
    Dendermonde - Antwerpen (ca. 57 km)

Over de Scheldedijk gaat het richting Antwerpen. Breng een bezoek aan het Vlechtmuseum gewijd aan oude ambachten, zoals mandenmakerij, visserij, kuiperij en klompenmakerij. Per veerboot steek je de Schelde over naar Kruibeke, met zijn Kasteel Wissekerke, dat in de 10e eeuw nog een waterburcht was, en onderdeel uitmaakte van de Schelde verdedigingsgordel. Het is nu niet ver meer naar de dynamische havenstad Antwerpen, met zijn lange biertraditie, terug te vinden in de vele stadstapperijen, De prachtige, oude binnenstad is tevens een paradijs voor 'shoppers'. Ben je vroeg vertrokken dan is er nog tijd om een kijkje in de stad te nemen.

 

Dag 6:
    Antwerpen - Mechelen (ca. 39 km)

Aangezien de etappe van vandaag niet zo lang is, is er ook nu nog tijd voor een ochtendwandeling door de diamantstad. Eenmaal op de fiets gaat het richting Mechelen. Maar eerst bekijk je in Mortsel één van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit zand- en baksteen. Langs de rivier de Nete peddel je, over rustige plattelandsweggetjes, via Duffel en Sint Katelijne-Waver naar je eindbestemming, gelegen in het hart van Vlaanderen. Het gezellige Mechelen blijkt een relatief kleine stad met een prachtig historisch centrum, en wordt ook wel de kerkenstad van Vlaanderen genoemd.

 

Dag 7:
    Mechelen - Brussel (ca. 65 km)

Vanuit het kleine Mechelen, fiets je door een afwisselend landschap van bomen, waterpartijen en uitgestrekte akkers richting Europese hoofdstad. Onderweg passeer je nog het dorp Grimbergen, niet alleen bekend om haar mooie abdij met barokke basiliek, maar, zeker en vast, ook vanwege haar prima 'dubbel' en 'blond'. Eenmaal in het ongeëvenaarde, kosmopolitsche Brussel lijkt Vlaanderen ver weg; de stad is een mix van culturen, zowel in bevolking als in gastronomie. Zorg dat je  op tijd bent om in ieder geval een rondje te maken door het centrum, langs bijvoorbeeld de Grote Markt en Manneke Pis. vergeet niet te proeven van een heerlijke wafel, praline of Belgisch biertje.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Brussel

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in België. Wil je de stad Brussel nog verder verkennen, boek dan een extra nacht, want er is hier tenslotte meer dan genoeg te zien en te beleven.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke donderdag van 04.04 – 19.09.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 875

toeslag 1 persoonskamer

   € 385

toeslag huurfiets 

 

 € 105

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 210

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   €   75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 120

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 

- toeristenbelasting

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Brugge - Velotel****
Maldegem - Amaryllis Maldegem**
Gent - Hotel Chamade***
Dendermonde - Abalona****
Antwerpen - Mercure Antwerp City South***
Mechelen - Hotel Vé****
Brussel - NH Brussels EU Berlaymont****
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Brugge is ca 220 kilometer. Afstand vanaf Utrecht naar Brussel is ca 170 kilometer

Zowel Brugge als Brussel zijn goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Bij Velotel en hotel Weinebrugge kun je gratis parkeren. In het centrum hotel is geen gratis parkeergelegenheid maar kun je betaald parkeren (€ 8-12 per dag) in de tegenover gelegen parkeergarage.

Op verzoek zijn GPS tracks van deze reis beschikbaar.

Reviews
Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice