Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Elzasser Wijnroute fietsen - Fietsvakantie Frankrijk 'Route du vin'
 
Facebook
Youtube
Email
Elzasser Wijnroute
niveau :
duur :
5 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR010
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Wijn
prijs vanaf 660
Elzasser Wijnroute
Bekijk foto's

Van Straatsburg naar Colmar

Elzasser Wijnroute

Ingeklemd tussen de bergketens van de Franse Vogezen en het Duitse Zwarte Woud slingert de Elzasser 'Route du Vin'. Volg deze van Straatsburg tot aan Colmar, twee prachtige, historische steden. Onderweg door deze streek vol van traditie en cultuur, fiets je door vele pittoreske wijndorpen, waar enkele van Frankrijk's beste wijnen worden gemaakt.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Straatsburg
Dag 2: Straatsburg - Obernay (45 km)
Dag 3: Obernai - Riquewhir (49 km)
Dag 4: Riquewhir - Colmar (21 of 38 km)
Dag 5: Vertrek Colmar

Dag 1:
    Aankomst in Straatsburg

Breng na het inchecken een bezoek aan het prachtige, historische stadscentrum. Deze stad is niet alleen erg mooi, maar heeft als grensstad ook een zeer interessante geschiedenis. Wandel door de nauwe, met kinderkopjes geplaveide straatjes en aanschouw de prachtige vakwerkhuizen met gebeeldhouwde, stenen poorten en intieme binnenplaatsjes.

 

Dag 2:
    Straatsburg - Obernay (45 km)

Je verlaat het grote stadsgebeuren van Straatsburg op een prettige manier via een goed aangegeven fietspad. De rit naar het zuidwestelijkere gelegen Obernai voert je langs charmante dorpen, fraaie kastelen en golvende wijngaarden naar het begin van de 'Route du Vin'. Geniet in het charmante Obernai, in een van de vele restaurantjes, van de heerlijke Elzasser keuken.

 

Dag 3:
    Obernai - Riquewhir (49 km)

Je gaat op weg naar Riquewhir, een Middeleeuws stadje, gelegen in het hart van de Elzasser wijnstreek. Dit wonderschone wijndorp wordt gerekend tot 'Les Plus Beaux Villages de France' (ofwel 'de mooiste dorpen van Frankrijk'). De combinatie van haar prachtige architectuur en wereldberoemde wijnen bezorgde Riquewhir de bijnaam 'de parel van de Elzas'.

 

Dag 4:
    Riquewhir - Colmar (21 of 38 km)

Bezoek onderweg het fraaie Turckheim, een ommuurd, voormalig vestingstadje. Maak er in ieder geval een wandeling langs de vele vakwerkhuizen, welke zo typerend zijn voor de Elzas. Fiets verder langs schilderachtige wijndorpen als Kaysersberg en eindig je rit in Colmar. Je kunt deze fietsdag uitdagender maken door een extra lus door de streek met de 5 kastelen te maken.

 

Dag 5:
    Vertrek Colmar

Neem na het ontbijt de trein (inclusief je fiets) terug naar waar je enkele dagen geleden startte: Straatsburg. Als je wilt, kun je uitstappen in Erstein om zo de laatste kilometers per fiets af te leggen. Je kunt natuurlijk ook voor je vertrekt nog een wandeling maken door de wonderschone Elzasser wijnhoofdstad Colmar.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 'comfort'

 

€ 645

2 persoonskamer incl. ontbijt 'comfort plus'

 

€ 715

toeslag 1 persoonskamer 

 

€ 255

toeslag alleenreizende

bovenop 1pk toeslag 

€ 275

toeslag huurfiets 

 

€   70

 toeslag e-bike

 

  € 110

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- bagagevervoer

- overige maaltijden

- routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- trein Colmar - Straatsburg

- ontbijt (buffet)

- SGR-bijdrage (5,- p.p.) 

- toeristenbelasting 

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 3- en 4-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in luxere 3- en 4-sterren hotels

 

Praktische info

Utrecht: ca. 570 km

Brussel: ca. 436 km

        Amsterdam Schiphol - THA: Straatsburg, Gare de Strasbourg-Ville (1 overstap)
        Brussel - TGV: Straatsburg, Gare de Strasbourg-Ville (rechtstreeks)

Amsterdam - Straatsburg: KLM/Air France/Transavia/Hop!

Brussel - Straatsburg: Brussels Airlines

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen.

Bent je met je eigen auto, dan kun je deze in Straatsburg tegen een weektarief ca. € 38 parkeren op Parking Gare Wodli. Wellicht is het practischer om je auto aan het begin van de reis in Colmar, je eindbestemming, te parkeren. Kosten voor een 6-daagse zg. Pass Foire is ca. € 28. Je neemt vervolgens de trein in Colmar naar Straatsburg (reisduur 31 minuten; vertrek tenminste ieder uur).

Reviews

15-05-2024

We hebben deze reis met onze vriendengroep gedaan. Mooie routes, prima te doen met de e-bike. Veilig en veel fietspaden. Routebeschrijving via de app was goed. Genoeg horeca onderweg. Hotels zeker niet altijd confort plus.. Hotel Rapp in Colmar was fantastisch in alle opzichten!! Wij hebben zowel in Strassbourg als in Colmar een nacht bijgeboekt. Dat is echt een aanrader.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice