`
Fietsvakanties voor iedereen
Canal des Deux Mers fietsvakantie in Frankrijk - van Bordeaux naar Sète fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
Canal des Deux Mers - van Bordeaux naar Sète
Canal des Deux Mers - van Bordeaux naar Sète
niveau :
duur :
12 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR030
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 1299
Canal des Deux Mers - van Bordeaux naar Sète

Van de Atlantic naar de Méditerranée

Canal des Deux Mers - van Bordeaux naar Sète

'Canal de la Garonne' en 'Canal du Midi' vormden ooit de scheepvaartverbinding tussen de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. Volg vanaf de elegante, wijnstad Bordeaux de beide waterwegen tot in de gezellige badplaats Sète. Het wordt ontspannen fietsen van kust naar kust langs een vrijwel autovrije route dwars door het schitterende Franse zuiden.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Bordeaux
Dag 2: Bordaux - Cadillac (47 km)
Dag 3: Cadillac - Noaillac (46 km)
Dag 4: Noaillac - Sérignac-sur-Garonne (65 km)
Dag 5: Sérignac-sur-Garonne - Moissac (58 km)
Dag 6: Moissac - Toulouse (67 km)
Dag 7: Toulouse - Castelnaudary (65 km)
Dag 8: Castelnaudary - Carcassonne (40 km)
Dag 9: Carcassonne - Homps / Olonzac (42 km)
Dag 10: Homps / Olonzac - Béziers (64 km)
Dag 11: Béziers - Sète (50 km)
Dag 12: Vertrek Sète

Dag 1:    Aankomst Bordeaux

Je reist op eigen gelegenheid naar de 9e stad van Frankrijk: het levendige Bordeaux, een mix van moderniteit en historie. Maak een rondwandeling door de oude binnenstad, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bezoek het stadsdeel Chartrons met zijn magnifieke stenen facades, Saint-Michel met zijn bijzondere torenspits en de middeleeuwse straatjes van Saint-Pierre. Strijk neer op Place Pey-Berland of Place de la Bourse, en bewonder de kathedraal en het Palais Rohan. Proef 's avonds bij het eten in ieder geval een overheerlijke Bordeauxwijn.

 

Dag 2:    Bordaux - Cadillac (47 km)

Je verlaat Bordeaux via een fietspad op de Souys-kade, de rechteroever van de Garonne. Daarna volg je een verlaten spoortraject ('Voie Verte') door de streek genaamd Entre Deux Mers. De gemarkeerde route voert je door een glooiend en afwisselend landschap: van de vochtige vallei in het begin tot aan de wijngaarden rond het dorp La Sauve, bekend om haar abdij Sauve-Majeure. Je fietst verder over autoluwe weggetjes naar de bastidestad Cadillac. Geniet onderweg van de schitterende omgeving en pauzeer bij een van de vele, mooie kastelen.

 

Dag 3:    Cadillac - Noaillac (46 km)

Vanaf de bastidestad Cadillac, bekend om haar kasteel en de zoete, witte bewaarwijnen gaat het richting het stille, groene stadje Castets-en-Dorthe. Behalve het kasteel van Hamel en de mooie brug van Gustav Eiffel vind je hier ook het beginpunt van het in de 19e eeuw aangelegde Canal de la Garonne, de naamgever van onze route. De waterweg vormde het vervolg van het oostelijk gelegen Canal du Midi uit de 17e eeuw. Vanaf hier volg je het kanaal in oostelijke richting naar Fontet, waar je route van het kanaal afbuigt. Over rustige binnenweggetjes fiets je naar je eindbestemming Noaillac.

 

Dag 4:    Noaillac - Sérignac-sur-Garonne (65 km)

Vrijwel de hele dag fiets je ontspannen over het door hoge bomen omgeven fietspad langs het kanaal de la Garonne. Stop in Le Mas d'Agenais en bewonder de fraaie 'Christus aan het kruis' van Rembrandt bij de 13e eeuwse kapittelkerk van Saint-Vincent. Maak onderweg een ommetje naar de dorpen Tonneins en Aiguillon met de half-houten huizen en de dubbele, 19e eeuwse sluis. Fiets tussen de wijngaarden nabij Buzet-sur-Baïse en pik een terrasje in het dorpje Damazan alvorens je koers zet naar het charmante Sérignac-sur-Garonne.

 

Dag 5:    Sérignac-sur-Garonne - Moissac (58 km)

Tussen de boomgaarden ga je eerst op weg naar de pruimenstad Agen met zijn 12e eeuwse kathedraal van Saint-Caprais d'Agente (UNESCO werelderfgoed). Je verlaat de stad en vervolgt je lommerrijke tocht langs het kanaal. Onderweg is er volop te genieten: het kasteel in Bon-Encontre, de Tour de Cassagne in Boe, het dorp Golfech met zijn centrum genaamd "la cocotte”. Bezoek ook de 13e eeuwse vesting en de ronde washuizen in Valence d’Agen. Einddoel is historisch Moissac met zijn befaamde abdij van Saint-Pierre (UNESCO werelderfgoed). Het is tevens een belangrijke halteplaats op de pelgrimsroutes naar Santiago.

 

Dag 6:    Moissac - Toulouse (67 km)

Via het fraaie Pont-Canal du Cacor steek je rivier de Tarn over en bereik je Castelsarrasin met zijn haventje en 13e eeuwse abdij van Belleperche. In de schaduw van oude platanen volgt nu een ononderbroken, rustig fietspad tot in het centrum van Toulouse. De laatste kilometers voor de ‘roze’ stad zijn wat rumoeriger. Onderweg is veel te zien: de waterhelling in Montech, de bijzondere Ponts-Jumeaux en het kruispunt van 3 kanalen. Na Grisolles met zijn bakstenen huizen bereik je het historische Castelnau-d'Estrétefonds. Vanaf hier kun je, indien je wenst, de laatste 25 km van deze 'Canal de la Garonne' route per trein afleggen.

 

Dag 7:    Toulouse - Castelnaudary (65 km)

Verlaat de stad via de Paul Riquet-brug en fiets langs het Canal du Midi, met zijn typische rivieraken. Je rijdt het pastelkleurig land van de Lauragais binnen. Pauzeer in Avignonet, het centrum van de veldslagen tijdens de Albigenzische kruistochten met zijn vele middeleeuwse overblijfselen, beelden van kruisvaarders en enorme kerken. Aan de voet van de Montagne Noire vind je het hoogste punt in het kanaal (190 m). Dit vormt de Narouze-waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Je daalt af naar Castelnaudary om misschien straks aan tafel te gaan voor een onvervalste 'cassoulet'.

 

Dag 8:    Castelnaudary - Carcassonne (40 km)

Omgeven door de Montagne Noire in het oosten en de Pyreneeën in het zuidwesten fiets je, via een oorspronkelijk, duizend jaar oud jaagpad, naar de rivierhaven van Bram. Baksteen maakt plaats voor natuursteen, graanvelden worden wijnranken. Je passeert eeuwenoude dorpjes en waterwerken die getuigen van de vindingrijkheid van Paul Riquet, zoals de Béteil en de Lalande sluis. Stap ook even af bij de Cugarel molen, de stuw bij Villepinte en het Rebenty aquaduct. Tenslotte bereik je Carcassonne, bestaand uit de middeleeuwse bovenstad (UNESCO-werelderfgoed) en de lager gelegen Bastide Saint-Jean.

 

Dag 9:    Carcassonne - Homps / Olonzac (42 km)

Keer na het fabelachtige Carcassonne weer terug in de vredige stilte van het door imposante platanen omgeven 'Canal'. Bewonder de brug bij Orbiel,  de overstroom voor overtollig kanaalwater in Argendouble en de 12e-eeuwse kerk in rivierhavenstad Trèbes. Alleen al de deuren van deze kerk, die worden ondersteund door 320 eiken consoles, zijn een bezoek waard. Stop als het kan in het Gallisch dorp bij Marseillette en maak een ommetje naar Capendu met zijn Romaanse kapel. Door golvend wijnland bereikt je je einddoel.

 

Dag 10:    Homps / Olonzac - Béziers (64 km)

Volg na de sluis van Argens, op weg naar Le Somail, een bochtig pad langs de heuvelflank. Pauzeer hier even in de oude bibliotheek. Fiets vervolgens langs het Canal de la Robine naar Capestang met zijn reeds van verre zichtbare kapittelkerk. Vanuit de toren zie je hier de zee en het nabijgelegen 14-eeuwse kasteel. Weer 'en route' passeer je Gallo-Romeinse overblijfselen: het dorp Poilhes la Romaine en het Oppidum d'Ensérune. Bewonder ook de Malpastunnel en de 9 sluizen van Foncérannes. Ze getuigen van de genialiteit van haar architect Riquet, wiens geboorteplaats, het historisch Béziers, vandaag je einddoel is.

 

Dag 11:    Béziers - Sète (50 km)

Alhoewel de zee nog niet zichtbaar is, kun je haar wel ruiken. Het landschap wordt vlakker en vormt een mozaiek van duinen, moerassen en wijde lagunes. Het is het leefgebied van de zilverreiger, die hier rondstapt tussen paarden en vee. In deze kuststreek, die lijkt op de Camargue, passeer je de unieke 'pont bâche du Libron' en de ronde sluis van Agde. In Agde, met zijn 'donkere' kathedraal, steek je de Hérault over, richting de lagune van Thau. Bij de vuurtoren van Onglous eindigt het Canal du Midi. In Marseillan fiets je tenslotte langs het strand naar Sète en vang je misschien nog een glimp op van het hier traditionele watersteekspel 'les Joutes'.

 

Dag 12:    Vertrek Sète

Na het ontbijt eindigt je 'Canal des Deux Mers' in het gezellige Sète, de grootste Franse vissershaven aan de Middellandse Zee, tevens bekend om haar mooie stranden. Deze authentieke stad, vol pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes, wordt doorkruist door verschillende verbindingskanalen en het Bassin de Thau. In de haven vind je een overvloed aan visrestaurants. Alles verser dan vers..! Ook een bezoek aan de grote overdekte markthal is de moeite waard. Hier is werkelijk alles op het gebied van eten en drinken te koop en zijn de producten op een mooie wijze uitgestald.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2021

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

01.04 - 02.06 / 23.09 - 31.10

€ 1559

 

03.06 - 22.09

€ 1299 

toeslag 1 persoonskamer 

 

€  599

  toeslag alleenreizende

 

   € 599

  toeslag huurfiets

  

  €  265

  toeslag e-bike

 

  €  355

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- 11 overnachtingen in hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- transfers

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- fietshuur 

- diner op dag 3 en 4

 

Slapen & eten

Waar slaap je?

Je verblijft in comfortabele 2, 3- en 4-sterrenhotels, die zorgvuldig door ons zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties in de etappeplaats. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. De eigenaren zijn ingesteld op fietsers.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

Bordeaux - Hotel Majestic****

Dit hotel is te vinden in de historische wijk van Bordeaux, op slechts 20 meter van het Grand Theatre de Bordeax en de Esplanade des Quinconces.

Cadillac - Hotel Chateau de la Tour***

Centraal gelegen hotel met vriendelijk personeel. Het hotel beschikt over goede en comfortabele kamers en een zwembad.

Meilhan - Le Font d'Uzas

Een mooi ingericht hotel met een goed restaurant van hoog niveau. De kamers zijn goed en comfortabel.

Serignac - Le Prince Noir***

Familie hotel met erg vriendelijk personeel. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. 

Moissac - Hotel Pont Napoleon**

In centrum gelegen hotel, vlak naast de Napoleonbrug. Het hotel beschikt over een traditioneel restaurant, een sauna en een Turks stoombad.

Toulouse - Hotel Royal Wilson**

Comfortabele en knusse kamers. Het hotel is centraal gelegen en het personeel is professioneel en vriendelijk.

Castelnaudary - Hotel du Canal***

Mooie kamers met uitzicht. Hotel is gelegen in het centrum met vele restaurants op korte afstand. 

Carcassonne - Hotel du Pont Vieux***

Grote, schone kamers met mooi uitzicht. Vele restaurants, bars en andere bezienswaardigheden in de buurt.

Homps - Le Jardin d'Homps

Een luxe bed and breakfast gelegen aan het Canal du Midi in Homps. Het hotel beschikt over grote kamers en een goede locatie.

Beziers - Hotel des Poetes**

Dit hotel ligt midden in het centrum en u kijkt vanaf het hotel over het Parc des Poetes met zijn vijvers, zwanen en standbeelden.

Sete - Hotel L'Orgue Bleue***

Grote en comfortabele kamers met een prachtig uitzicht. Het hotel is een 19e eeuws gebouw en heeft een gunstige ligging langs het Royal Canal. 

Praktische info

Utrecht - Bordeaux: ca. 1050 km

Brussel - Bordeaux: ca. 900 km

Bordeaux is per hoge snelheidstrein bereikbaar. Informeer voor de mogelijkheden bij De Treinreiswinkel voor de mogelijkheden.

 

De dichtst bijzijnde vliegvelden zijn Bordeaux (BOD) en Toulouse (TLS).
 
Aankomst in Bordeaux
Vlucht naar Bordeaux-Mérignac ariport (BOD): Vanaf Bordeaux airport gaat er regelmatig een shuttlebus naar Bordeaux centrum. 
Vlucht naar Toulouse airport (TLS): Vanaf Toulouse neem je de trein naar Bordeaux (regelmatig vertrek directe treinen per dag).
 
Vertrek vanuit Sète
Aan het eind van de trip neem je vanaf Sète de trein terug naar Bordeaux of Toulouse.
 
OPMERKING: Als je met je eigen fiets bent, kunt je je fiets gratis met de trein meenemen, op enkele treinen is een reservering vereist, zie SNCF (Franse Spoorwegen)
 
 

 

 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

Huurfietsen: solide tourfietsen met 21/24 versnellingen (Shimano onderdelen), reparatieset, slot, pomp, voor- en achterfietstassen en kaartdrager. Ook electrische fietsen te huur.

De fietshuur is inclusief fietstransport van Sète naar Bordeaux aan het einde van de reis. Mocht je zelf je fiets mee terugnemen in de trein dan krijg je € 175,- per fiets korting op de fietshuur.

Reist je per auto, dan kunt je deze het best parkeren in Bordeaux, Toulouse of Sète. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

GPS tracks op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

15-07-2018

De overnachtingen waren goed geregeld. Het mailverkeer vooraf ging ook prima. Elke keer hebben we onmiddelijk antwoord gekregen. - P. van Rompaey, 2018

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice