Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje IJsselmeer fietsen - Fietsvakantie Nederland met bagagevervoer
 
Facebook
Youtube
Email
'Rondje IJsselmeer' zónder...
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL26010
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Cultuur Natuur
prijs vanaf 470
'Rondje IJsselmeer' zónder...
Bekijk foto's

IJsselmeer, VOC steden en paling

'Rondje IJsselmeer' zónder...

Het hele rondje, maar dan wel zónder die lange Afsluitdijk! De Hollander van weleer stak de vroegere Zuiderzee tenslotte ook over met de boot. In Enkhuizen ga je aan boord voor de overtocht naar Stavoren. En verder? Gewoon lekker fietsen over binnenweggetjes en dijkjes. Door fraaie natuurgebieden en voormalige Zuiderzeestadjes, waar trouwens niet alleen tegen het water werd gevochten. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam – Enkhuizen (ca. 52 km)
Dag 3: Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 35 km)
Dag 4: Lemmer – Kampen (ca. 65 km)
Dag 5: Kampen – Harderwijk (ca. 45 km)
Dag 6: Harderwijk - Huizen (ca. 45 km)

Dag 1:    Huizen - Volendam (ca. 57 km)

De start van jouw 'Rondje IJsselmeer' fietsvakantie! Fiets, na afgifte van je bagage in Huizen (voor 10.00 uur), naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. Je bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat toch zijn authentieke sfeer heeft weten te behouden.

 

Dag 2:    Volendam – Enkhuizen (ca. 52 km)

Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. Je trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, je bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de 'bruine vloot' hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten.

 

Dag 3:    Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 35 km)

Wil je even terug in de tijd? Bezoek dan, voor je verder gaat, het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Hier vertrekt ook de veerboot die je in 1½ uur over het IJsselmeer naar het Friese Stavoren brengt. Vanuit deze prachtige Hanzestad gaat het door licht glooiend landschap, soms door bos, naar je volgende overnachtingsplaats: Lemmer. Strijk hier neer op een gezellig terrasje aan de kade en laat je lekker verwennen door de Lemsters.  

Dag 4:    Lemmer – Kampen (ca. 65 km)

Vandaag door Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en prachtig Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar Hanzestad Kampen. 

Optie 'Uitbreiding Giethoorn': Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. Je kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele 'punter' of rondvaartboot. Als je voor deze optie kiest, fiets je vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar je dan overnacht. De volgende dag vervolg je je fietstocht richting Kampen. Mocht je je reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het opmerkingenveld. Wij informeren je dan over de extra kosten.

 

Dag 5:    Kampen – Harderwijk (ca. 45 km)

In de voormalige tabaksstad Kampen bewonder je nog even de restanten van de 14e eeuwse stadsmuur voor je richting het water fietst. Langs het Dronten- en Veluwemeer voert de route naar het eeuwenoude, pittoreske vestingstadje Elburg. Over fietspaden peddel je verder langs de Elspeetse Heide en door het Leuvenumse bos. Soms een beetje heuvel op dan weer ontspannen naar beneden. Misschien zie je onderweg nog herten of zwijnen. Wat is de Veluwe toch mooi! Eindstation van vandaag is het mooie, gezellige Harderwijk.

 

Dag 6:    Harderwijk - Huizen (ca. 45 km)

Vandaag hopelijk geen wind tegen! Je fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek, vogelrijk veen-ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste weidelandschappen van Nederland. Vervolgens bereik je het fraaie Bunschoten-Spakenburg, waar ooit honderden botters in de haven lagen aangemeerd. Toch leeft men hier nog grotendeels van vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt je 'Rondje IJsselmeer' zonder...

Prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks van 01.05 – 24.09.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 470

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 175

toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

€   84

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 175

  extra nacht logies ontbijt (2pk)

 

  €   70

  extra nacht logies ontbijt (1pk)

 

  € 100

  GPS huur

 

  €   20

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- bootovertocht Enkhuizen - Stavoren
  (zie veerboot.info voor tickets en tijden)

- toeristenbelasting

 - SGR-bijdrage 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden te vinden. 

 

Fletcher Hotel Nautisch Kwartier **** (Huizen)

https://www.hotelnautischkwartier.nl/nl/
Let op alleen bij extra nacht!

Hotel Old Dutch *** (Volendam)
Hotel die Port van Cleve*** (Enkhuizen)
Hotel Lemmer*** (Lemmer)
Hotel de Harmonie**** (Giethoorn)

https://www.harmonie-giethoorn.nl/
Alleen bij uitbreiding Giethoorn

Boetiekhotel Kampen**** (Kampen)
Hotel Monopole*** (Harderwijk)
Praktische info

Bij deze fietsdag begin je direct met fietsen (het is mogelijk een extra nacht te boeken)
Ivm bagagevervoer dien je voor 10:00 uur bij het hotel in Huizen te zijn 

Utrecht-Huizen: ca. 35 kilometer      

vanaf treinstation Hilversum Sportpark bus 320 (ri A'dam via Huizen) halte Baanbergenweg

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen

De auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Huizen
Indien u in een andere plaats start is het mogelijk dat er parkleerkosten van toepassing zijn. 

GPS kan gehuurd worden, GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

18-08-2023

Wij hebben genoten ondanks regen en wind

14-08-2023

hele mooie routes op wegen en padden waar je normaal gesproken niet komt met duidelijke knooppunten, goede hotel met prima ontbijt, in één woord fantastisch!!

30-06-2023

Heel verrassend en superleuk! Kan iedereen deze fietstocht aanraden! Zo leuk en afwisselend. Goede hotels en iedereen erg vriendelijk. Lof voor deze organisatie!! Alles verliep soepel.

16-05-2023

Fietsend langs het IJsselmeer ontmoet je een stukje Nederland dat je in de auto niet beleeft. Historie, mooie natuur en rust. Geweldig. De overnachtingen in de hotels waren top.

01-11-2022

Mooie route met veel idyllische plekjes. We waren blij met onze E-fietsen! Dit was comfortabel waardoor je meer tijd hebt om leuke dingen eromheen te doen zoals stadjes bezoeken. Door de harde wind was de oversteek van Enkhuizen naar Stavoren spectaculair.

29-09-2022

Ik heb deze fietsvakantie gedaan om even helemaal uit te kunnen relaxen uit te kunnen waaien; dat is goed gelukt. FietsRelax heeft de reis georganiseerd en ik voelde me echt ontzorgd. Hotels en diners waren ook goed geregeld. De routes waren voor mij wel wat te kort, dus heb ik er extra stukken aangeknoopt. Als je veel wilt fietsen is het raadzaam om een extra routeboekje mee te nemen.

05-09-2022

Was de moeite waard. Leuke plaatsen op de route. Boottocht leuk voor de afwisseling. We hadden prachtig weer.

05-09-2022

Heel leuke ervaring en dat in Nederland we hebben wel geluk gehad met het mooie weer.

03-09-2022

Was een leuke fietsvakantie !!, Met mooie afwisselende tochten. Ook de afstanden waren goed, zodat je tijd genoeg had voor stops onderweg.

22-08-2022

Heerlijke fietsreis. De combinatie van prachtige, vaak wijdse landschappen met de mooie havenstadjes vonden we top. De afstanden zijn prima te doen met een gewone fiets.

21-08-2022

Nederland blijft een van de meest fantastische fietslanden van de wereld met uitstekende fietspaden, af en toe onderbroken door een pontje. Hoe zo’n klein land zo wisselend kan zijn blijft je ook echt verwonderen en dat is niet alleen qua landschap, maar ook de steden en dorpen. We hebben genoten en wat ook ons echt opviel dat bijna iedereen elkaar onderweg groet dat kan alleen maar in ons prachtige land.

10-08-2022

Zorgeloze rondreis kunnen maken, alles klopte, mooie delen van Nederland gezien, helemaal top georganiseerd!

09-08-2022

mooie, geslaagde vakantie. goede formule met de vooraf geboekte hotels en het brengen vd bagage. heerlijk gefietst op prachtige routes. mede gezien het goede weer een zeer geslaagde vakantie.

31-07-2022

Wij hebben genoten van de prachtige omgeving, de rust, de mooie uitzichten, de leuke terrasjes en het lekkere ontbijt in de vele hotels. Zeker een aanrader om de GPS te huren, dit neemt de stress weg om bordjes te zoeken. Wanneer u even van de route afwijkt, vindt u de route gemakkelijk terug via de GPS! De route naar Giethoorn is zeer mooi, hou er wel rekening mee dat dit een heel klein dorpje is waar ‘s avonds niet veel te beleven is. Wij zijn voor en na een extra nachtje gebleven, dit is zeker aan te raden als u ver moet rijden! Het was een TOP vakantie!

03-07-2022

Super verzorgt je hoeft alleen zelf maar te fietsen. Aanrader

21-06-2022

verrassend mooie en bijzonder afwisselde rondreis . Ik raad aan om deze reis via Giethoorn te maken . Het gedeelte Stavoren - Lemmer - Giethoorn en Kampen waren voor mij de leukste stukken , al zijn de andere trajecten zeker ook de moeite.

13-06-2022

Een vakantie om je zinnen te verzetten. Fietsen door de natuur, langs het water en door gezellige stadjes, goed uitwaaien en op tijd rust nemen met een drankje op een terras. Alles wordt voor je geregeld, de hotels verwachten je en je bagage staat steeds klaar.

22-05-2022

Gezellig dat je gaande weg de zelfde mensen tegenkom van verschillende organisaties en dat je de mooie ervaringen kunt delen.

18-09-2020

Alles was naar wens ; prima organisatie.
Overige accomodaties : prima.

16-09-2020

Erg leuk die boekjes!! Leuk hotel in Volendam zo aan de haven, en bijzonder gezellig qua personeel. Het boetiekhotel in Kampen was echt heel fijn!! Prachtig gerenoveerd, en uitzicht op de IJssel. En ze hadden voor ons gereserveerd in een leuk eetcafé waar we heel lekker hebben gegeten. Dat was echt top! Het hotel in Lemmer was ook heel goed! Ook het eten. Leuke entourage. Alleen maar heel positief over deze reis en hoe het allemaal georganiseerd was. 

14-09-2020

Telefonisch heel prettig geholpen en met kennis van zaken. Fijn om mee te overleggen.
Wij als niet ervaren fietsers waren blij verrast door deze fietsvakantie. Heel veel mooie natuur en dorpjes/steden gezien wat voor ons nieuw was. Je beleeft alles heel anders op de fiets. En het was heel relaxed dat de bagage vervoerd werd en de hotels al geboekt waren. Ook het personeel in de verschillende hotels hebben ons heel vriendelijk geholpen. We kunnen deze reis zeker aanbevelen.

07-09-2020

Onze reis is heel kort van tevoren geboekt. De contacten telefonisch waren heel vriendelijk en meedenkend.
Heel bijzonder dat het op zo korte termijn, zo goed geregeld is! HULDE!!! Ook de aanpassingen, die wij graag wilden, konden geregeld worden.  SUPER!!!!!
Het was een hele mooie, ontspannen week, waarin we veel hebben gezien. We zouden het zo weer doen.

31-08-2020

Alles duidelijk goed georganiseerd, duidelijke routes, prima te fietsen volgens de knooppunten.

31-08-2020

Dik tevreden, nadat wij zeer laat hebben geboekt/+giethoorn ingepast,klasse!
De hele reis is goed geregeld en heel leuk, top-dagen gehad erg leuk. 
De complimenten voor het totaal-plaatje, hele leuke ropute met zeer veel te bekijken, en niet te vergeten in deze corona tijd is alles zeer goed geregeld,..chapeau!!

13-08-2019

Het is ons goed bevallen. Prima bagage-vervoer en prima hotels.

10-08-2019

Omdat het weer niet altijd meewerkte heeft onze vakantie geen 5 gekregen, maar daar kunnen jullie niks aan doen. Ook is Handig dat we zo'n dagelijks boekje kregen! Verder waren het goede hotels, maar wij kregen op twee hotels na, altijd een kamer zonder uitzicht of een zolderkamer. In Lemmer kregen we van de eigenaar i.p.v. de zolderkamer, die voor ons gereserveerd was, een tuinkamer.

03-08-2019

Er zijn wel een paar rechtzettingen nodig geweest rond data pechverhelping en vergeten de extra nacht te factureren, maar alles kwam snel in orde. Alles goed geregeld, bagage, wegbeschrijving... Zorgeloze vakantie enkel fietsen en genieten van de natuur. Overal wel goed geslapen. Met Kampen met stip de beste plaats.

11-08-2018

Wij hebben fantastisch fietsweer gehad. Dit is natuurlijk nogal bepalend voor een fietsvakantie. Qua organisatie en alles daaromheen was het prima geregeld!

04-08-2018

Erg leuke vakantie gehad! Ontzettend veel gezien onderweg. kortom, erg genoten. 

04-08-2018

We waren erg blij met de prima hotels die uw organisatie had gekozen voor de overnachtingen. 

27-07-2018

De reis heeft een heel goede indruk gemaakt. Het was voor ons de eerste keer met bagagevervoer, en dat verliep erg goed. Vooral het hotel in Kampen overtrof onze verwachtingen, geweldig!

18-07-2018

Ook namens mijn vrouw en onze vrienden dank ik u heel hartelijk voor de perfecte organisatie van onze fietstocht. Wij hebben zeer genoten van de natuur en het prachtige landschap. De keuze van de hotels was eveneens excellent. Vooral met de twee nieuwe hotels,  in Enkhuizen en Kampen waren wij zeer tevreden. De andere hotels kenden wij reeds. Overal werden wij heel vriendelijk en hoffelijk ontvangen.U kunt trots zijn op uw firma „Fietsrelax“. 

23-06-2018

We hebben mooie plaatsen gezien, en erg veel plezier gehad. Echt een aanrader. We gaan hopelijk volgend jaar weer. 

28-09-2016

We zijn terug van onze fietstocht rond het IJsselmeer en willen onze indruk graag delen. We zijn erg enthousiast over de tour, zeer goede accommodaties, vriendelijke mensen en perfect bagagevervoer, we zijn helemaal tevreden! 

28-08-2016

De route was top. We vonden de locaties en ook de hotels echt verrassend leuk. Ondanks dat we last-minute geboekt hebben, klopte alles. Het was een topvakantie! 

14-06-2016

Wij zijn zojuist thuisgekomen van de Ijsselmeerroute en we kunnen zeggen dat het een geweldige ervaring was. De organisatie, de hotels, het bagagevervoer en het eten was erg goed. Bedankt! We zullen Fietsrelax zeker aanraden aan onze vrienden. 

FietsRelax gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice