Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Loire - Door de valleien van de Loir, Loire en Cher
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR034
interesse Hotelfietsvakanties Wijn Gastronomie
prijs vanaf 702.5
Loire - Door de valleien van de Loir, Loire en Cher
Bekijk foto's

Kastelen, wijngaarden en rivieren

Loire - Door de valleien van de Loir, Loire en Cher

Maak naar de Loire, kennis met twee andere prachtige riviertjes in het Loiredal, de Loir en de Cher. Heerlijk fietsen door de prachtige groene valleien van deze rivieren beginnend vanuit de levendige studentenstad Tours. Doorkuis de beroemde wijngaarden van de Touraine, bewonder historische stadjes zoals Vendôme en Blois en laat je betoveren door de talrijke beroemde en de nog talrijkere minder beroemde kastelen in deze regio. De routebeschrijving is eenvoudig, via de handige Ride with GPS app volg je eenvoudig deze route.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Tours
Dag 2: Tours - Château Renault (ca. 39 km)
Dag 3: Château Renault - Vendôme (ca. 51 km)
Dag 4: Vendôme - Blois (ca. 51 km)
Dag 5: Blois - Amboise (ca. 42 km)
Dag 6: Amboise - Tours (ca. 56 km)
Dag 7: Vertrek vanuit Tours

Dag 1:
    Aankomst in Tours

Je reist op eigen gelegenheid naar Tours, een levendig stadje aan de Loire. Geniet alvast van een eerste drankje op 'Place Plume' zoals het centrale Place Plumereau door de lokale inwoners liefkozend genoemd wordt, of aan een van de gezellige 'guinguettes' langs de Loire.

Dag 2:
    Tours - Château Renault (ca. 39 km)

Deze etappe is een stukje van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en wisselt af tussen rustige landwegen en fietspaden, die langs het water lopen en worden omzoomd door velden en weilanden. Beginnend met het oversteken van wat de Fransen beschrijven als de laatste grote wilde rivier in Europa; de Loire wacht op je met een prachtig fietspad langs de noordoever. Steek de Pays du Vouvray over, waar de beroemde wijngaarden van Touraine een fijne reeks witte wijnen opleveren. Halverwege betreed je de Pays Gâtine Tourangelle om je dag af te sluiten in het rustige stadje Château-Renault.

Dag 3:
    Château Renault - Vendôme (ca. 51 km)

Begin vandaag op het platteland, door de gecultiveerde valleien van Castelrenaudais, tussen de valleien van de Loir en Loire. Ga verder richting het noorden, waar de route een paar kilometer langs een zijriviertje van de Loir slingert. Verander van oever bij Lavardin,  een van de “Plus beaux villages de France” gelegen aan de voet van de ruïnes van het kasteel. Bereik Montoire-sur-le-Loir, een stad met een middeleeuws erfgoed en oude residenties grenzend aan de rivier. Verderop loopt de route door de nautische basis van Villiers-sur-Loir, het is een goed moment om af te koelen voordat je door het platteland van de Vendôme fietst. Einde van de etappe in Vendôme, een stad met een rijk erfgoed, ideaal voor een historische, culturele en gastronomische stop!

Dag 4:
    Vendôme - Blois (ca. 51 km)

Ga op de fiets om de landschappen van Zuid-Vendômois en Noord-Blaisois te ontdekken, tussen de Cisse-vallei en Petite Beauce. Van dorp tot dorp, langs velden en bossen, langs het natuurreservaat Grand Pierre et Vitain. Bewonder de rijkdom van het kleine lokale erfgoed, dat je meeneemt op een reis van de prehistorie naar de middeleeuwen. Maak een wandeling door de stad, wanneer je aankomt in Blois, die bekend staat om zijn lichte gevels en blauwe daken, de voetgangersstraten met behoud van de smaak en serene sfeer uit voorgaande eeuwen. Ook het het Koninklijk Chateau de Blois, de residentie van verschillende Franse koningen, is een bezoek waard. 

Dag 5:
    Blois - Amboise (ca. 42 km)

Vanuit Blois volg je de zuidelijke oever van de Loire. Tussen glooiende heuvels met wijngaarden fiets je naar Candé-sur-Beuvron. Fiets terug langs de Beuvron naar de majestueuze Loire. Hoog aan de oever ligt het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omgeven door prachtige tuinen. Je bevindt je in de historische regio Touraine. Bezoek een wijnteler en proef een lokale 'sauvignon blanc'. Geniet van de grandeur van het Château Amboise en Clos-Lucé waar Leonardo da Vinci ooit verbleef.

Dag 6:
    Amboise - Tours (ca. 56 km)

Laat de middeleeuwse sfeer van Amboise achter je en fiets naar het beroemde "Château de Chenonceau" dat zich uitstrekt over de rivier de Cher in vijf kenmerkende bogen. Het was dit kasteel dat door koning Henri II werd beloofd aan zijn maîtresse Diane de Poitiers, dat werd gesaboteerd door de koningin, Catherine de Médicis. Vervolg je fietsdag naar de regio van de prestigieuze 'Montlouis'-wijnen. Het ideale microklimaat, daar waar de Loire en Cher zich verenigen, produceert druiven van een unieke kwaliteit. Ontdek dit zelf tijdens een bezoek aan een wijnkelder of een lunchpauze. Een mooi parcours leidt naar Tours, de vriendelijke hoofdstad van wat 'de tuin van Frankrijk' wordt genoemd. Hier wachten je weer nieuwe ervaringen, zoals de prachtige kathedraal en basiliek, het beroemde Place Plumereau, Olivier Debré Art Centre, botanische tuin, smaken van de markten...

Dag 7:
    Vertrek vanuit Tours

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

€ 695

  toeslag 1 persoonskamer

   

  € 310

toeslag alleenreizende (bovenop 1pk toeslag)

 

€ 180

  toeslag huurfiets

 

  € 149

  toeslag e-bike

 

  € 240

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Tours - Hotel Mirabeau**
Château Renault - Hôtel Le Lurton**
Vendôme - Hôtel The Original Boutique Vendôme***
Blois - Hôtel le Monarque***
Amboise - Hôtel le Chaptal***
Praktische info

Utrecht-Tours: ca. 705 km

TGV/IC/TER: Tours

Voor deze reis adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen

In de buurt van het hotel kun je gratis (onbewaakt) parkeren. Er zijn in Tours ook meerdere bewaakte parkeergarages (kosten ca. € 10-20,- per dag).

De routebeschrijving van deze reis gaat via de navigatie App van Ride with GPS

Reviews

25-08-2022

Fantastische fietstocht . Het gebruik van de app was geweldig.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice