Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie België - Fietsen rondom Brussel
 
Facebook
Youtube
Email
De Parels van Midden-Vlaanderen
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108050
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 836.5
De Parels van Midden-Vlaanderen
Bekijk foto's

De Hoogtepunten rondom Brussel

De Parels van Midden-Vlaanderen

Een heerlijke fietsvakantie door centraal België. Het vertrek is vanuit het kleine, maar fijne Mechelen, een verrassend leuk stadje in Midden-Vlaanderen. Je overnacht in twee grote Belgische trekpleisters, Gent en Brussel, maar ook in het gezellige Aalst met zijn fraaie centrum, en het levendige Sint Niklaas, met haar prachtige stadhuis, gelegen aan het grootste marktplein van België.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Mechelen
Dag 2: Mechelen - Sint Niklaas (ca. 44 km)
Dag 3: Sint Niklaas - Gent (ca. 74 km)
Dag 4: Gent - Oudenaarde (ca. 47 km)
Dag 5: Oudenaarde - Aalst (ca. 62 km)
Dag 6: Aalst - Brussel (ca. 49 km)
Dag 7: Brussel - Mechelen (ca. 44 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Mechelen

Dag 1:
    Aankomst Mechelen

Je reist op eigen gelegenheid naar Mechelen. Kom op tijd want de stad bezit erfgoed van wereldformaat. Zoek een terras op de knusse vismarkt, pal aan de Dijle, beklim de Romboutstoren, met als beloning magnifiek uitzicht vanaf de glazen skywalk, bezoek Kazerne Dossin, een indrukwekkend oorlogsmuseum, kortom in het kleine Mechelen is genoeg te zien en te beleven.

 

Dag 2:
    Mechelen - Sint Niklaas (ca. 44 km)

Vanuit Mechelen kom je al snel in Rumst, het 'drie rivierenpunt', waar de riviertjes Nete en Dijle samenvloeien en tezamen als Rupel verdergaan. In de Rupelstreek doorsnijden wel 5 rivieren het landschap. Nergens in Vlaanderen tref je op zo’n korte afstand zoveel rivieren aan. Voeg daarbij de waterpartijen van de vroegere kleiputten van de baksteennijverheid en de vijvers van de verschillende natuurgebieden en je weet dat je hier in een echt 'waterland' bent. Je volgt de Schelde totdat je deze oversteekt op weg naar Temse. Over rustige, vlakke wegen naar Sint Niklaas, de stad met het grootste marktplein van België.

 

Dag 3:
    Sint Niklaas - Gent (ca. 74 km)

Een tocht door het afwisselende Waas- en Scheldeland. Mooie, rustige, vlakke wegen voeren je weer richting Schelde. Tussen lakenstad Dendermonde en Laarne, met zijn beschermde dorpskern, fiets je door het Scheldegebied. Het gaat langs oude rivierarmen en over Scheldedijken naar het Donkmeer met heel wat tavernes en restaurants langs de oever, waar als streekspecialiteit paling wordt geserveerd. Geniet op een terras, misschien onder het genot van een 'Bels' biertje, van de voorbijglijdende boten en de prachtige getijdennatuur. Eenmaal in de binnenstad van Gent, waan je je in een openluchtmuseum.

 

Dag 4:
    Gent - Oudenaarde (ca. 47 km)

Vanuit het levendige Gent naar het historische Oudenaarde, aan de voet van het Vlaamse Heuvelland. Onderweg kun je in Sint-Martens-Latem, het Dhondt Dhaenens museum bezoeken, met zijn rijke collectie Vlaamse schilderkunst. Daarna via de dorpen Nazareth en Gavere naar Oudenaarde. Op een relatief kleine oppervlakte heeft de stad een schat aan bezienswaardigheden uit het verleden. Centraal staat het schitterende stadhuis in Brabantse gotiek. Voor de wielerliefhebber is het 'Centrum Ronde van Vlaanderen' een absolute 'must'. Voor de bierliefhebber, een eeuwenlange biertraditie met meerdere brouwerijen waaronder de oudste van Vlaanderen (Roman).

 

Dag 5:
    Oudenaarde - Aalst (ca. 62 km)

Vanaf Oudenaarde laten we de bekende heuvels en kasseistroken uit de Ronde van Vlaanderen zoveel mogelijk rechts liggen. Desondanks zal de route toch nog weleens wat omhoog lopen. De eerste kilometers zeker niet, want dan volg je een ontspannen fietspad langs de Schelde. Daarna gaat het richting Zottegem, de stad van Lamoraal van Egmont, waar je veel verwijzingen naar deze voormalige generaal vindt. Via typische Vlaamse plaatsjes als Herzele en Haaltert kom je uiteindelijk in Aalst, de op één naar grootste stad van Oost-Vlaanderen, gelegen aan de rivier de Dender en vooral bekend om zijn carnaval.

 

Dag 6:
    Aalst - Brussel (ca. 49 km)

Je fietst door wat eeuwenlang één van de rijkste hopstreken van Europa was. Je passeert de Benedictijner abdij van Affligem, de bekende, gelijknamige trappist, wordt hier niet meer gebrouwen, wel vind je naast de mooie abdijgebouwen een grote tuin en een archeologisch museum. Vervolgens over glooiende plattelandswegen naar de Europese hoofdstad Brussel. Zorg dat je voldoende tijd over hebt voor deze parel van België, want naast de schitterende Grote Markt en het overbekende Manneken Pis, heeft de stad de allerlekkerste wafels, pralines en pintjes. Brussel: dé stad waar cultuur snuiven, funshoppen en gastronomisch vertier tot grote hoogte stijgt.

 

Dag 7:
    Brussel - Mechelen (ca. 44 km)

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brusselse voorsteden richting het dorp Grimbergen, dat niet alleen bekend is om haar mooie abdij met barokke basiliek maar, zeker en vast, ook vanwege haar prima 'dubbel' en 'blond'. Door een afwisselend landschap van bomen, waterpartijen en uitgestrekte akkers fiets je naar de plaats waar je een week geleden je vakantie begon, het kleine, gezellige Mechelen.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie door Midden-Vlaanderen.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Elke zaterdag van 30 maart t/m 21 september 2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

 € 829

  toeslag 1 persoonskamer

     € 420

  toeslag huurfiets 

     € 105

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 210

  toeslag extra nacht 

 

   €   75

  toeslag extra nacht eenpersoonskamer

 

   € 105

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 

- toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Mechelen - NH Mechelen***
Sint Niklaas - Ibis Sint Niklaas Centrum***
Gent - Hotel Chamade***
Oudenaarde - Leopold Hotel Oudenaarde****
Aalst - Tower Hotel****
Brussel - NH Brussels EU Berlaymont****
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Mechelen is ca 150 kilometer

Mechelen is goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice