Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Macedonië - Fietsen langs o.a. Meer van Ohrid in Macedonië
 
Facebook
Youtube
Email
De Parels van Noord-Macedonië
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0MK001
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 722.5
De Parels van Noord-Macedonië
Bekijk foto's

De Parels van Noord-Macedonië

De Parels van Noord-Macedonië

Verbind de wilde Macedonische natuur met 's lands bijzondere, culturele erfgoed. Fiets over rustige weggetjes door het ongerepte Mavrovo National Park waar sinds mensenheugenis herders 's zomers met hun schaapskudden de bergen intrekken om de hitte in de valleien te ontvluchten. U fietst langs de Drim en de watervallen van Vevcani. U volgt in dit ruige landschap de rivierdalen, fietst door bijzondere bergdorpen en bezoekt één van de meest spectaculaire kloosters van de Balkan. Bewonder kerkjes, prachtige iconen en Ohrid, gelegen aan Europa's oudste zoetwatermeer, en geclassificeerd als werelderfgoed. Ohrid is één van de oudste menselijke nederzettingen in Europa en voornamelijk gebouwd tussen de 7de en 19de eeuw. U vindt er het oudste Slavische klooster (St Pantelejmon) en meer dan 800 Byzantijnse iconen (11e-14e eeuw). De verzameling wordt beschouwd als werelds tweede, belangrijkste collectie.

 

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Ohrid
Dag 2: Ohrid - Mavrovo (32 km)
Dag 3: Mavrovo - Debar (53 km)
Dag 4: Debar - Vevcani (48 km)
Dag 5: Rondrit Vevcani (35 km of 55 km)
Dag 6: Vevcani - Ohrid (36 of 55 km)
Dag 7: Stadsbezoek Ohrid of rondrit (30 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Ohrid

Dag 1:
    Aankomst in Ohrid

Aankomst op de luchthaven van Ohrid en transfer naar uw hotel. Check-in, maak een wandeling door Ohrid en ontdek waarom deze stad en haar omgeving is bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Flaneer over de boulevard, pik een terrasje en proef de sfeer van de Balkan.

 

Dag 2:
    Ohrid - Mavrovo (32 km)

Na het ontbijt een transfer (ca, 1,5 uur) naar het grootste natuurreservaat van Macedonië, het Mavrovo Nationaal Park. Naast de grijze buizerd, de keizerarend en de steenarend, leven hier ook nog de bruine beer, lynx, en gems. Op de fiets maakt u een ontspannen rondrit langs de oever van het op 1300 m gelegen Mavrovo meer. Het is een aangename manier om te genieten van de ruige natuur. U overnacht in het rustige dorpje Mavrovo.

 

Dag 3:
    Mavrovo - Debar (53 km)

Vandaag weinig trappen, maar wel veel genieten. Vanaf 1300 m hoogte daalt u over een verharde weg geleidelijk af naar het op 800 m gelegen meer van Debar. Voor een bezoek aan het mannenklooster St. Jovan Bigorski, gewijd aan Johannes de Doper, moet u wel 'even' pittig klimmen. Het is de inspanning waard, want het spectaculairste klooster van de Balkan, mag u toch echt niet missen. Bewonder de prachtige fresco's en daal dan verder af tot in Debar.

 

Dag 4:
    Debar - Vevcani (48 km)

De mooiste route van deze reis voert door het stroomgebied van de rivier de Drim. De tocht is bochtig en biedt onderweg vele schitterende panorama's. U passeert twee spiegelende meren en eindigt in het idyllische Vevcani, dat behoort tot de mooiste dorpjes van Macedonië. Het is gelegen aan de voet van het Jablanica gebergte. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de bronnen en de daarbij behorende watervallen, bekend om hun zuivere water. 

 

Dag 5:
    Rondrit Vevcani (35 km of 55 km)

Deze dag bepaalt u zelf óf, en zo ja hoeveel, u fietst. Kiest u voor een korte of een wat langere tocht door het omringende boerenland met kleine dorpen en veel mooie uitzichten over het meer van Ohrid of laat u liever de fiets een dagje staan? Maak dan via smalle paadjes en bruggetjes, een wandeling via de watervallen naar de bronnen van Vevcani. Trouwens, ook de Sint Nicolaaskerk in het dorp is een bezoekje waard. 

 

Dag 6:
    Vevcani - Ohrid (36 of 55 km)

Over rustige binnenweggetjes en door dromerige dorpjes gaat het vandaag heel geleidelijk dalend, van 800 naar 650 m, naar de levendige badplaats Struga aan het meer van Ohrid. Deze 'stad van de poëzie', minder bekend dan Ohrid zelf, heeft erg mooie stranden. Vanaf hier volgt u, meer landinwaarts, door boomgaarden en langs boerendorpjes de route naar de mooie stad, waar vandaan u zo'n week geleden bent vertrokken: Ohrid.

 

Dag 7:
    Stadsbezoek Ohrid of rondrit (30 km)

Deze dag is het weer aan u: een fietsrondrit maken, de stad Ohrid verkennen of lekker luieren. De ontspannen rondrit voert door de vlakke vallei achter het meer. Kiest u voor het stadsbezoek dan zijn historische toppers zoals het oude Amfitheater, het St. Clemens klooster of de Sveti Jovan Kaneo meer dan de moeite waard. Langs de oevers van het meer vindt u strandvermaak. En mist u het overzicht, beklim dan de wallen van Fort Samuil, hoog boven de stad.  

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Ohrid

Einde van de fietsvakantie in Macedonië. Transfer naar de luchthaven Ohrid. Transfertijd 15 minuten.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke dinsdag en vrijdag van 01.05 – 31.10.2024
andere dagen op aanvraag

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 01.05 - 14.06 / 31.08 - 30.10

€ 715

2 persoonskamer incl. ontbijt

 15.06 - 31.08

€ 765

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 155

toeslag alleenreizende bovenop 1 pk toeslag € 150

toeslag huurfiets 

Inclusief set waterdichte fietstassen

 €  125

 toeslag e-bike

 Inclusief set waterdichte fietstassen   € 190

toeslag transfer

luchthaven Ohrid - Ohrid v.v.

luchthaven Skopje - Ohrid

 

retour

enkele reis (max. 4 personen)

 

€  50

€ 195

     

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- bagagevervoer

- vliegtickets

- routebeschrijving op basis van GPS-tracks

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- GPS huur

- transfer luchthaven Ohrid - acco v.v.

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.) 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Ohrid - Hotel Lebed**
Mavrovo - Bistra Hotel****
Debar - Hotel Leon***
Vevcani - Villa Alula***
Praktische info

Maandag, woensdag en zaterdag vliegt TUI rechtstreeks op Ohrid

Woensdag en zondag vliegt Corendon rechtstreeks op Ohrid

Vanaf de luchthaven is het optioneel een transfer bij te boeken naar de eerste accommodatie (en vice versa).

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen

De routebeschrijving voor deze reis is op basis van GPS-tracks. Als u zelf geen GPS-apparaat heeft, kunt u deze huren.

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice