Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Vlaanderen op zijn mooist
niveau :
niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
8 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108001
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Historie Gastronomie Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 882.5
Vlaanderen op zijn mooist
Bekijk foto's

Door het achterland van Zotten en Stroppendragers...

Vlaanderen op zijn mooist

Deze fietsvakantie voert langs de mooiste plekjes van West-Vlaanderen. Vanuit het fraaie Gent fiets je naar het even zo mooie Brugge, waar je zelfs twee nachten verblijft. Een afwisselende tocht door bosrijke Domeinen, langs kastelen, landgoederen en historische vestingstadjes... En let op! Ook de inwendige mens kan hier genieten; van 'Mossels met Bels bier' op een gezellig terras tot culinaitre hoogstandjes in gastronomische tempels.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Gent
Dag 2: Gent - Maldegem (57 km)
Dag 3: Maldegem - Brugge (53 km)
Dag 4: Rondrit Brugge - Sluis - Damme- Brugge (ca. 60 km)
Dag 5: Brugge - Roeselare (59 km)
Dag 6: Roeselare - Oudenaarde (64 km)
Dag 7: Oudenaarde - Gent (47 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Gent

Dag 1:
    Aankomst in Gent

Je start deze fietsvakantie in Gent, stad van de stroppendragers. Hier hoef je je geen moment te vervelen. De historische binnenstad is een waar openluchtmuseum. Niet voor niets beschouwen de Belgen, Gent als de mooiste stad van hun land. Deze stedelijke parel zal jou ook zeker bekoren!

 

Dag 2:
    Gent - Maldegem (57 km)

Met pijn in het hart verlaat je Gent in westelijke richting. Al snel fiets je door het Meetjesland, een nog onbekend Vlaams fietsparadijs, bezaaid met kastelen, kreken en bossen. Volg ontspannen de vlakke route naar het kleine stadje Eeklo, dat bekend is om zijn vele beelden. Vanaf hier fiets je ontspannen verder door de bosrijke domeinen 'Het Leen' en 'Drongengoed' naar Maldegem waar je hartelijk wordt ontvangen in een fijn hotel.

 

Dag 3:
    Maldegem - Brugge (53 km)

Ook vandaag een prachtige route over het vlakke Vlaamse land. Eenmaal onderweg passeer je stille dorpjes als Knesselare, Moerbrugge en Maria-Aalter. Het laatste deel richting Brugge fiets je langs het Gent-Brugge kanaal. Deze waterverbinding, die zijn oorsprong vindt in de 14e eeuw heeft meerdere veldslagen tussen de twee verbonden steden tot gevolg gehad. Je eindbestemming is het wereldberoemde Brugge, de 'Zotten' stad rijk aan middeleeuwse straatjes, historische huizen, prachtige pleinen en vele andere bezienswaardigheden.

 

Dag 4:
    Rondrit Brugge - Sluis - Damme- Brugge (ca. 60 km)

Je kunt vandaag het wonderschone Brugge verder uitgebreid verkennen of een mooie fietstocht maken. Deze rondrit voert eerst over smalle weggetjes omzoomd door statige bomenrijen door een uitgestrekt, groen weidelandschap. Vanaf het kleine Hoeke gaat het verder langs de Damse Vaart naar het historische stadje Sluis in Nederland. Bewonder hier de fraaie vestingwallen en zoek een fijn terras in het historisch centrum rondom het Belfort. Door het open boerenland van Zeeuws-Vlaanderen gaat het richting Damme, een volgend prachtig vestingstadje. Tijdens de 80-jarige oorlog was het de Spaanse tegenhanger van het 'Oranje' Sluis. Via de Damse Vaart keer je vervolgens terug naar Brugge.

 

Dag 5:
    Brugge - Roeselare (59 km)

Vandaag volg je een prachtige route door het heerlijke Houtland. In deze van oudsher bijzonder bosrijke streek liggen vele monumentale kastelen en fraaie landgoederen. Zo bewonder je nabij Oostkamp onder meer de kastelen Pecsteen in neorenaissance stijl, het kleine neoclassistische Raepenburgh en het rode, neogotische De Lakebossen. Via Torhout, Gists en Hooglede zet je tenslotte koers naar Roeselare, waar je naast een bezoek aan het Wielermuseum ook lekker uit kunt eten.

 

Dag 6:
    Roeselare - Oudenaarde (64 km)

Vanuit Roeselare op weg naar de tapijtenstad Oudenaarde, aan de voet van het Vlaamse Heuvelland. Door het bosrijke Rhodesgoed fiets je langs de schoenenstad Izegem. Even daarbuiten ligt het Bierkasteel met maar liefst 29 tapkranen, het walhalla dus voor bierliefhebers. Over de lieflijk glooiende, West-Vlaamse  wegen gaat het via Waregem naar Oudenaarde. Deze stad was van de 16de tot het einde van de 18de eeuw wereldberoemd om zijn wandtapijten. In het museum MOU vind je alles over de geschiedenis van de stad. Voor een wielerliefhebber is een bezoek aan het 'Centrum Ronde van Vlaanderen' natuurlijk een must.

 

Dag 7:
    Oudenaarde - Gent (47 km)

De Schelde wijst je de weg naar het noorden, en wel in de richting van Gent. Je passeert Gavere, bekend om de slag van 1453 tussen Filips de Goede en de Gentenaren. Hier verlaat je de Schelde en fietst via Nazareth naar Sint-Martens-Latem aan de rivier de Leie. Vele Vlaamse kunstenaars lieten zich op deze plek inspireren, waardoor Sint-Martens-Latem ook wel de kunstgemeente wordt genoemd. Een rijke collectie is te vinden in het plaatselijke Museum Dhondt Dhaenens. Langs de Leie fietst je verder naar het mooie Gent, eindpunt van deze fietsvakantie.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Gent

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke donderdag van 04.04 – 19.09.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 875

  toeslag 1 persoonskamer

    € 455

  toeslag huurfiets

 

  € 150

  toeslag huurfiets e-bike

 

  € 220

  toeslag extra nacht

 

  €   70

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen twee-, drie- en viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 
- toeristenbelasting 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Gent - Hotel Orion***
Maldegem - Amaryllis Hotel**
Brugge - NH Brugge****
Roeselare - Parkhotel Roeselare***
Oudenaarde - Leopold Hotel****
Praktische info

De afstand vanaf Utrecht naar Gent is ca 190 kilometer

Gent is goed bereikbaar per trein, de hotels in Gent liggen op 10-15 minuten lopen van Gent Sint Pieters Station

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Afhankelijk van welk hotel u slaap in Gent kunt u ofwel bij het hotel parkeren (kosten ca. € 10,- per dag) of in een parkeergarage bij station Gent Sint Pieters (kosten ca. € 18,- per dag)

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice