Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie België - langs Brugge, de kust en 'Flanders Fields fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
West-Vlaanderen - Brugge, Kust & 'Flanders Fields'
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108060
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 872.5
West-Vlaanderen - Brugge, Kust & 'Flanders Fields'
Bekijk foto's

Door Brell's vlakke Vlaanderenland

West-Vlaanderen - Brugge, Kust & 'Flanders Fields'

Ontdek het mooiste van het vlakke Vlaanderenland achter de duinen: in de driehoek de Panne, Kortrijk en Brugge. Bezoek de overblijfselen uit 'Den Grooten Oorlog', strijk neer aan de bruisende Belgische kust met zijn boulevards, geniet van de verrassende natuur en wandel door de historische  lakenstad Ieper. Fiets door Jacques Brell's vlakke land, waar kerktorens je onbedoeld wijzen op gezellige kroegen, die prima pintjes tappen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Veurne
Dag 2: Veurne - Oostende (ca. 41 km)
Dag 3: Oostende - Brugge (ca. 39 km)
Dag 4: Brugge - Roeselare (ca. 59 km)
Dag 5: Roeselare - Kortrijk (ca. 36 km)
Dag 6: Kortrijk - Ieper (ca. 43 km)
Dag 7: Ieper - Veurne (ca. 58 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Veurne

Dag 1:
    Aankomst Veurne

Je reist op eigen gelegenheid naar Veurne. Laat je verrassen door de schoonheid van de historische stadskern van dit stadje met een van de mooiste marktpleinen van België.

 

Dag 2:
    Veurne - Oostende (ca. 41 km)

Vandaag fiets je grotendeels langs de Noordzeekust. De kunstliefhebber dient echt even halt te houden bij het Paul Delvauxmuseum, dat is gevestigd in het oudste vissershuisje van Sint-Idesbald. Hier vind je de grootste verzameling werken van de internationaal befaamde, surrealistische kunstenaar. Nabij de bekende badplaats Koksijde tref je het hoogste duin van heel de Belgische kuststrook aan; vroeger vormde dit een vast baken voor de zeelui. Door gaat het naar Nieuwpoort, bekend om haar bloederige slagveld tijdens de ‘Grote Oorlog’. Vervolgens weer naar de kust, met al haar historische pracht, die je volgt tot aan de bekende badplaats Oostende waar u de nacht doorbrengt.

 

Dag 3:
    Oostende - Brugge (ca. 39 km)

Vandaag een korte rit, er is dan ook zoveel te zien. Maak een stop in het kleine polderdorp Stalhille, recht onder de kerktoren. Hier zetelt namelijk Antonie Demonie, ‘de Sfeermaker’. Hij is imker, glasblazer en korfvlechter van beroep. Door het natuurreservaat de Meetkerkse Moeren, eeuwen geleden een veenmoeras, fiets je richting Brugge, waarvan de totale historische binnenstad op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Wat er in het ongeëvenaarde Brugge te zien en te beleven valt, veronderstellen we als genoegzaam bekend. Het is in ieder geval echt te veel om hier op te noemen.

 

Dag 4:
    Brugge - Roeselare (ca. 59 km)

Je volgt vandaag een prachtige route door het heerlijke regionale landschap Houtland. In deze van oudsher bosrijke streek met zijn dreven en parken, liggen tientallen prachtige kastelen en landgoederen. Zo bewondert u nabij Oostkamp onder meer de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos. Via Torhout, Gists en Hooglede zet je koers naar Roeselare. Bezoek het nabij gelegen imposante kasteel van Rumbeke, een van de oudste renaissancekastelen in België, daterend uit de negende eeuw.Misschien is de degustatiezaal van de BOMbrewery nog open; deze firma bakt zijn eigen mouten, die worden gebruikt in de artisanale Triporteur bieren.

 

Dag 5:
    Roeselare - Kortrijk (ca. 36 km)

Door het nog jonge natuurreservaat Rhodesgoed, met zijn wilgen en populieren, afgewisseld met weilanden, poelen en naaldbos, op de naar de bruisende pekkerstad of schoenenstad Izegem. Daarna door het open, licht glooiende West-Vlaamse landschap naar Kuurne om te eindigen in Kortrijk. De stad heeft mooie historische monumenten en gebouwen, als het Belfort, stadhuis, Gravenkapel en Begijnhof, een bruisend winkelhart én zoals het in een Vlaamse stad behoort, kun je er prima uit eten en van een drankje genieten.

 

Dag 6:
    Kortrijk - Ieper (ca. 43 km)

Over een comfortabel fietspad langs de rivier de Leie verlaat je Kortrijk en zet je koers naar Menen. Breng een bezoek aan het stadsmuseum met een rijke collectie beelden van Menense kunstenaars en leer over de militaire geschiedenis van deze grensstad. Vanaf Menen gaat het even noordwaarts, naar Dadizele. Daarna fiets je via Beselare en het Polygonebos naar de lakenstad Ieper. De lakenhalle en het belfort hier staan op UNESCO-werelderfgoedlist. Elke avond om 20:00 uur weerklinkt onder de Menenport de ‘Last Post’ om de gesneuvelde soldaten uit WOI te herdenken.

 

Dag 7:
    Ieper - Veurne (ca. 58 km)

Vanuit Ieper fietst je eerst naar Poperinge, een mooie plaats met een gotisch stadhuis en drie gotische kerken. Je vindt hier het bijzondere Hopmuseum waar typische personages je meenemen langs de Belgische hop- en biercultuur. Wat verderop in Westvleteren passeer je de Sint-Sixtus abdij, dit is één van de zes Belgische abdijen, waarvan het door hen gebrouwen bier de eretitel ‘trappist’ mag dragen. Vervolgens over de kronkelende West-Vlaamse wegen langs kanalen, riviertjes, uitgestrekte akkers en zo nu en dan een dorpje terug naar Veurne.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Veurne

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in België.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke zaterdag van 30.03 – 21.09.2023

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 865

toeslag 1 persoonskamer

   € 350

toeslag huurfiets 

 

 € 150

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 220

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   €   75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 100

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 
- toeristenbelasting 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Oostende - Hotel Mercure Oostende****
Veurne - Amaryllis Hotel Veurne***
Brugge - Hotel Portinari****
Roeselare - Parkhotel Roeselare***
Kortrijk - Hotel Messeyne****
Leper - Hotel O***
Praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Veurne is ca 270 kilometer

Veurne is goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice