Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Waddenhoes Gastenverblijven
 
Facebook
Youtube
Email
Waddenhoes - Standplaats Pieterburen
niveau :
duur :
3 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL03000
interesse Fietsen in de natuur Fotografie Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 120
Waddenhoes - Standplaats Pieterburen
Bekijk foto's

Het Hoge Land verwelkomt

Waddenhoes - Standplaats Pieterburen

Pieterburen, bij velen bekend van de zeehondencrèche, wadlopen en het Pieterpad maar je kunt er zoveel meer. Hier kom je voor de rust, de ruimte en de frisse lucht maar ook ontdek je verscholen borgen, oude wierdendorpen en ontelbare fraaie Groninger kerkjes. Vogelrijk Lauwersmeer met ook veel ruimte voor watersport en kleine strandjes ligt om de hoek. Fraai zijn de gekleurde vissershuisjes in de voormalige 'zeehaven' Zoutkamp aan het Reitdiep, enige vaarroute naar de hoofdstad. En wat te denken van een dagje eiland, of twee? Natuurrijk, autovrij Schiermonnikoog en het Duitse waddeneiland Borkum zijn perfect te doen vanuit hier. Naar het Noorden langs de zeedijk naar de kleinste zeehaven van Nederland, Noordpolderzijl met koffie in ’t Zielhoes of even visje happen in ‘Lauwers’. Fiets je naar het zuiden dan ben je al snel in het mooiste dorp van 2020 Winsum. Even terrassen aan het Reitdiep bij Hammingh of Garnwerd aan zee. Niet veel later ben je in de gezellig studentenstad Groningen met volop cultuur, historie, gastronomie en winkelen. Kortom, dit jaar maar eens het Groninger Hogeland ontdekken.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Pieterburen
Dag 2: Rondrit Uithuizen (ca. 62 km)
Dag 3: Rondrit Zoutkamp (ca. 45 km)

Dag 1:
    Aankomst in Pieterburen

Je reist op eigen gelegenheid naar Pieterburen waar een gastvrije Groningse ontvangst wacht. Pieterburen is in eigen land natuurlijk 'wereldberoemd' op haar zeehondencrèche dus een bezoek mag niet ontbreken.

 

Dag 2:
    Rondrit Uithuizen (ca. 62 km)

Fietstocht door het Hogeland. Hier is het échte Groninger platteland met grote herenboerderijen, fraaie wierdendorpen en lommerrijke borgen. Voeg daar de groene dijken, dieprode bakstenen huizen, het water van het Wad en de kronkelende 'maren' en 'diepen' aan toe en je krijgt een mooie eerste kennismaking met Noord Groningen. Ontdek de magie van ’t Zielhoes bij Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland. Neem een kijkje bij de Menkemaborg in Uithuizen of het Openlucht museum Het Hoogeland in Warffum. Fraai zijn ook de Wierdendorpjes Kantens, Middelstum, Onderdendam, Rasquert en Usquert onderweg terug naar Pieterburen waar je een terrasje kunt pakken of de rust van ‘Domies Toen’ op kunt zoeken.

 

Dag 3:
    Rondrit Zoutkamp (ca. 45 km)

Dat Groningen ook veel water heeft is bij de meesten minder bekend. Dat ga je vandaag ontdekken. Eerst naar Leens waar Landgoed/Borg Verhildersum je de geschiedenis van Noord-West Groningen laat zien maar waar het ook goed koffiedrinken is. Elke derde zaterdag van de maand kunt u genieten van de streekmarkt. Dan door naar de Theefabriek in Houwerzijl, een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. Slechts een paar kilometer verder ligt de voormalige zeehaven Zoutkamp met kleurige vissershuisjes fraai aan het Reitdiep. Nog veel meer water en ook strandjes als je langs het Lauwersmeer naar Lauwersoog fietst om daar een visje te gaan happen. Afsluitend deels binnendijks, deels buitendijks langs de waddenzee en dwarsdoor de Westpolder terug naar Pieterburen.

 

 

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks vanaf 01.04 – 30.09.2024

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

  € 115

  toeslag bij overnachting op vrijdag 

 

  €  10

  toeslag bij overnachting op zaterdag 

 

  €  10

  toeslag 1 persoonskamer

 

  €  50

  toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

    €  26

  toeslag huurfiets e-bike

 

  €  54

  extra nacht logies ontbijt 

 

  €   70

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- 2 overnachtingen Waddenhoes

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- veerboot naar Schiermonnikoog of Borkum 

- toeristenbelasting

- verplicht SGR bijdrage van €5,- pp 
Slapen & eten
Pieterburen - Gastenverblijf Waddenhoes
Praktische info

Utrecht - Pieterburen: 205 km

Het dichtstbijzijnde treinstation is Baflo, vanaf Baflo kun je met bus 68 naar Pieterburen komen

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen

Je kunt kostenvrij parkeren bij het hotel

GPS-tracks van de reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice