`
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
2-Landen Rivieren Route
niveau :
duur :
9 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug
reiscode
NL09001
interesse Hotelfietsvakanties Natuur
prijs vanaf 650
2-Landen Rivieren Route
Bekijk foto's

Langs Maas, Swalm, Roer, Urft, Ahr, Rijn en Niers

2-Landen Rivieren Route

Het water in de rivieren stroomt langzaam voorbij…. Een (internationale) fietstocht langs rivieren, van breed tot smal, voortkabbelend door een grote variatie aan prachtige landschappen, waaronder het Nationalpark Eifel. Dit geeft je als fietser een heerlijk gevoel van rust. Het drukke scheepvaartverkeer op Maas en Rijn voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Venlo
Dag 2: Venlo – Herten 50 km
Dag 3: Herten – Düren 79 km (of 59 km + trein)
Dag 4: Düren – Kall 69 km (+ boottocht)
Dag 5: Kall – Altenahr 68 km
Dag 6: Altenahr – Bad Godesberg 50 km
Dag 7: Bad Godesberg – Monheim am Rhein 67 km
Dag 8: Monheim am Rhein – Krefeld 54 km
Dag 9: Krefeld – Venlo 42 km

Dag 1:    Aankomst in Venlo

Op eigen gelegenheid naar Bilderberg Hotel De Bovenste Molen**** in Venlo; bij het prachtig gelegen hotel aan de rand van Venlo, is voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Dag 2:    Venlo – Herten 50 km

Volg de knooppunten-route door rustige buitenwijken van Venlo en langs het station naar de Maas; volg vanaf hier in zuidelijke richting, op de rechter Maasoever, de Maasroute. Bij het Kloosterdorp Steyl met de veerpont de Maas oversteken en vervolg de Maasroute via het Kastelendorp Baarlo naar het karakteristieke Maasdorp Kessel. Hier nogmaals met de veerpont de Maas oversteken en vervolgens via het Drakendorp Beesel de Maasroute vervolgen tot in Roermond. Vanuit het centrum zijn het nog een paar waterrijke kilometers het plaatsje Herten.

 

Dag 3:    Herten – Düren 79 km (of 59 km + trein)

Volg de mooie knooppuntenroute door het dal van de Roer, via Sint Odiliënberg en Vlodrop, naar de grens met Duitsland. Dichtbij het dorpje Effeld aankomst op de Rur Ufer Radweg (RUR). Het fietspad, deels gravelverharding (en soms is er een ruilverkavelingsweggetje), slingert door het prachtige landschap en langs idyllische dorpjes. Bijzonder is het stadje Jülich, met de historische Citadel en het fraai aangelegde Brückenkopf-Park. Geniet in Duitsland onderweg van lekkere drankjes/hapjes op de vele terrasjes langs de route, die hier biergarten worden genoemd!

 

Dag 4:    Düren – Kall 69 km (+ boottocht)

Vandaag een super-route; hoe verder naar het zuiden, des te meer natuurschoon! (Nationalpark Eifel). En dat afgewisseld door schilderachtige dorpjes, waaronder het hoog op een rots gelegen Nideggen met een eeuwenoude burcht, zoals ook in het stadje Heimbach. Voorbij Heimbach wordt via een korte kuitenbijter de stuwdam Schwammenauel bereikt, waarna een korte cruise van 45 minuten op de Rursee volgt (inclusief). Vanuit Rurberg wordt de route vervolgd op de Urft-Radweg, eerst nog een stukje langs het meer, waarbij een bezoek gebracht kan worden aan de Ordensburg Vogelsang. Verder stroomopwaarts liggen de Eifeldorpjes Gemünd en Kall.

M
ocht het een regenachtige dag zijn, dan is het mogelijk om een deel van de route te bekijken vanuit de trein (Rurtalbahn).

 

Dag 5:    Kall – Altenahr 68 km

Door het schilderachtige Eifellandschap wordt de route vervolgd richting Rijn. Na nog een korte route met vals plat langs het riviertje de Urft wordt het stadje Blankenheim bereikt. Behalve een fraaie Middeleeuwse burcht en veel “vakwerk” huisjes, is hier ook de bron van de Ahr. En dat betekent, steeds bergafwaarts op de stalen ros door het dal van de Ahr. Soms tussen hoog oprijzende heuvels, dan weer door een breed dal. Bij het naderen van Altenahr doemen op de zuidelijke hellingen de eerste wijngaarden op! Prosit!

 

Dag 6:    Altenahr – Bad Godesberg 50 km

Nog ca. 25 km peddelend door het Ahrdal, op fietspaden langs de wijngaarden en door karakteristieke wijnplaatsjes als Mayschoss, Dernau en Ahrweiler. Voorbij Bad Neuenahr, een bekend Kurort, eindigt de fietstocht langs de Ahr in Sinzig met als blikvanger de eeuwenoude Sankt-Petrus kerk (1225). Fiets vervolgens op de Rhein-Radweg (EuroVelo 15) naar de luxe overnachtingsplaats Bad Godesberg. 

 

Dag 7:    Bad Godesberg – Monheim am Rhein 67 km

Ook deze dag is het volop genieten van de Rijn met het drukke scheepvaartverkeer; vandaag is er nog een mogelijkheid voor een stukje varen met de K-D, b.v. van Bonn naar Keulen. Maar het zal moeilijk kiezen zijn, met steden als Bonn (de voormalige Bundeshauptstadt en Beethoven’s geboorteplaats) en Keulen (Dom van Keulen) op de route. Deze leidt vandaag deels op de rechter Rijnoever (“rechtsrheinisch”) en dat zijn ook weer leuke “heen en weer” boottochtjes met de Fähre (veerpont). De finish vandaag is ook op de rechter Rijnoever, in Monheim am Rhein, (enkele kilometers ten zuiden van Düsseldorf). Mocht het onverhoopt regenen vandaag dan is het mogelijk een deel van de route te bekijken vanuit de trein (b.v. van Bonn naar Keulen).

 

Dag 8:    Monheim am Rhein – Krefeld 54 km

Vandaag de laatste mooie kilometers langs de Rijn, zowel rechtsrheinisch als linksrheinisch; het bezoek aan Düsseldorf, met wellicht ook een fietstochtje op de wereldberoemde Königsallee, is een van de hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie.

 

Dag 9:    Krefeld – Venlo 42 km

Vooraleer in Venlo te arriveren heeft u nog ruim 40 hele mooie kilometers voor de wielen. De fietstocht langs het riviertje de Niers is een mooi voorbeeld van het indrukwekkende landschap in de Niederrhein regio. Ook het fietspad op het tracé van een vroeger lokaal spoorlijntje (de BahnRadweg) is een unieke fietsbelevenis. En desgewenst hebben wij voor de diehards nog een tiental kilometers extra in petto, en kan er vanaf Grefrath nog een ommetje gemaakt worden naar het monumentale stadje Wachtendonk. De allerlaatste mooie kilometers leiden aansluitend door een fraai natuurgebied (Naturpark Schwalm-Nette) naar de eindstreep in het Jammerdal en dat heeft hier een dubbele betekenis: helaas, einde fietsvakantie!

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

Start op zondag: 30/05, 13/06, 27/06, 04/07, 11/07, 18/07, 25/07, 01/08, 08/08, 15/08, 22/08

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 650

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 260

toeslag halfpension

  € 220

toeslag huurfiets (21-24 versn.)

 

€ 135

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 180

extra nacht logies en ontbijt  alleen mogelijk voor of na de reis

€   65

extra nacht logies en ontbijt 1pk alleen mogelijk voor of na de reis

€ 100

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

 

- Boottocht op de Rursee

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. Je kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag op basis van halfpension te verblijven.

 

 

Venlo - Bilderberg Hotel de Bovenste Molen****
Herten - Oolderhof Hotel & Restaurant****
Düren - Dorint Hotel****
Kall - Gästehaus Kloster Steinfeld****
Altenahr - Hotel Ruland***
Bad Godesberg - Insel Hotel***
Monheim am Rhein - Comfort Hotel Monheim***
Krefeld - Mercure Parkhotel Krefelder Hof****
Praktische info

Utrecht - Venlo: ca. 150 km

Vanaf Venlo CS, ca. 25 min lopen naar starhotel

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen

U kunt de auto bij het starthotel parkeren

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice