Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Twitter
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
Pais Valencià - Sportief
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
reiscode
NL0SP006
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Cultuur
prijs vanaf 599
Pais Valencià - Sportief
Bekijk foto's

Pais Valencià - Sportief

Pais Valencià - Sportief

Achter de Spaanse kust, in 'Pais Valencià', ligt een waar fietsparadijs. Spring daarom in Alicante meteen op uw stalen ros en trek over een 'Via Verde' het bergachtige achterland in. Maak een wondermooie tocht over toppen en door dalen, langs bergdorpen en olijfboomgaarden om te eindigen aan de kust, tussen de sinaasappelbomen, in spectaculair Valencia.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)
Dag 2: Castalla, rustdag of rondrit (50 km/95 km)
Dag 3: Castalla – Torremanzanas (43 km)
Dag 4: Torremanzanas – Benissiva (51 km)
Dag 5: Benissiva – Cullera (60 km)
Dag 6: Cullera – Valencia (42 km)
Dag 7: Valencia, stadsbezoek
Dag 8: Vertrek Valencia

Dag 1:    Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)

Na aankomst op het vliegveld kunt u meteen op de trappers óf met de bagagetransfer mee naar het hotel. Gaat u op de fiets dan maakt u meteen kennis met een 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met wijngaarden op de hellingen en ruige, verlaten stukken. Aan het eind wordt het een beetje klimmen om vervolgens af te dalen tot in Castalla, een mooi plaatsje met smalle, steile kronkelstraatjes.

Dag 2:    Castalla, rustdag of rondrit (50 km/95 km)

Vandaag een rondrit die u evt. kunt verlengen. U begint met een pittige klim, die eenmaal boven snel is vergeten: een overweldigend mooi gebied met pijnbomen, zonnebloem- en lavendelvelden, zo ver het oog reikt. Na een lange afdaling komt u in Banyeres de Mariola, waar u kiest voor de korte of langere route huiswaarts. De korte gaat via het plaatsje Biar, een schitterend gelegen dorp met adembenemende uitzichten. De langere voert met een pittige klim over de ‘Siërra de Solana’. Uw inspanning wordt beloond met ongelooflijke panorama's.

Dag 3:    Castalla – Torremanzanas (43 km)

Vanuit Castalla fietst u door het uitgestrekte dal van de ‘Foia de Castalla’ naar Tibi. Er volgt een pittige klim naar het ‘Alto de Tibi’, waar uw inspanningen worden beloond met een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee. De daarop volgende, stevige afdaling voert u Jijona binnen, het stadje van de ‘Turrón’ (nougat). U wordt, na een pittige klim tot aan het levendige Torremanzanas, omringd door bergtopjes en terrassen beplant met amandel- en olijfbomen. Van oudsher staat dit gastvrije dorpje bekend om haar gezonde berglucht.

Dag 4:    Torremanzanas – Benissiva (51 km)

Heeft u vandaag goede fietsbenen? Het is te hopen, want deze dag bestaat uit verschillende klimpartijen en steile afdalingen. U start omhoog naar de ‘Puerto de Benifallim’, op 1010 m. Daarna duikt u de ‘Val de Gallinera’ in. U passeert (piep)kleine dorpen, zoals Benifallim (slechts 100 inwoners), Gorga, Benimassot, Tollos, Beniaia en Alcalá. Uiteindelijk bereikt u Benissiva, een vriendelijk dorpje helemaal gericht op...fietsers. Vroeger hebben de Moren hier terrassen aangelegd, ze zijn nog in perfecte staat en beplant met olijf- en fruitbomen.

Dag 5:    Benissiva – Cullera (60 km)

Vandaag gaat u op weg naar de mediterrane warmte en de heerlijk geurende sinaasappelboomgaarden. U verlaat het bergland en zet koers in de richting van de Middellandse Zee. Onderweg passeert u het historische dorp Oliva, leuk om te bezoeken maar dan vooral tijdens één van de vele ‘fiëstas’, die hier worden georganiseerd. U pikt weer een 'Via Verde' op, en fietst naar Gandia aan de kust. Langs het strand, lekker vlak, koerst u via Xeraco naar Cullera, een stadje midden tussen de sinaasappelbomen.

Dag 6:    Cullera – Valencia (42 km)

Vandaag een heerlijke tocht door de ‘Costa Azahar’, ofwel de 'kust van de sinaasappelbloesem'. Het is bovendien de zeereep waarin het fraaie natuurpark ‘l’Albufera’, is gelegen. Een lange duinenrij vormde hier enorme zoetwaterlagunes, die een waar paradijs voor vele vogelsoorten blijken te vormen. Het is tevens dé plek voor de teelt van Spaanse rijst, de basis voor de traditionele paella. Geniet van dit wereldberoemde en heerlijke gerecht op één van de vele terrassen in het bruisende Valencia, het eindpunt van vandaag.

Dag 7:    Valencia, stadsbezoek

Valencia is de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, ofwel de 'Stad van de Kunst en de Wetenschap', met maar liefst 86 verschillende musea, zoals het Museo de Bellas Artes, het Museo Domingo Fletcher, het  futuristische Museum voor kunst en wetenschap Museo de las Ciencias Príncipe Felipe.... Bezoekt u liever Europa's grootste aquarium 'L'Oceanogràfic' of het 'L'Hemisfèric' met zijn planterium en Imaxtheater? Gewoon lekker door de stad slenteren en een terrasje pikken, kan natuurlijk ook. De keuze is helemaal aan u, ook om desgewenst een dagje langer te blijven. 

Dag 8:    Vertrek Valencia

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Transfer naar het vliegveld.

prijzen & data

  

VERTREKDATA

01.01.2017 - 31.12-2017

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 599

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€   95

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 168

toeslag huurfiets

 

€   85

toeslag huur racefiets / e-bike 

 

€ 150

vlucht heen Alicante / terug Valencia

optioneel / prijs vlucht op aanvraag

 

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

 

- transfer luchthaven - acco v.v.

 

- welkomstdrankje en tapas bij aankomst

 
slapen & etenovernachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2-/3-/4-sterren hotels

praktische info

LET OP: heen op Alicante terug vanaf Valencia
transfer is inbegrepen
v
lucht is optioneel bij ons te reserveren, informeer naar de mogelijkheden

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

reviews

nieuwsbrief - meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice